Zelf de bekende Wereldgerechtenmaken #3 Mexicaanse Quesadillas

De Mexicaanse tosti, oftewel de Quesadilla. De letterlijke benaming voor een Quesadilla is kaasdingetje en daar linken we dus weer terug naar onze tosti.
In Mexico worden ze gemaakt van tarwe- of bloemtortilla’s en vaak zit er dan een pittige salsa of guacamole bij.

Zonder pakjes en zakjes

In Nederland staan de pakken Quesadillas met de te veel aan zout en suiker van de bekende merken in de supermarkt. Maar ondertussen zal je wel door hebben dat ook dit gerecht eenvoudig en snel is te maken zonder de pakjes en zakjes.

Het was even puzzelen met de kruiden en ik weet niet waar het aan lag maar ik heb tot twee keer toe een kruidenmengsel kunnen “weggooien” (niet in de prullenbak uiteraard, maar in een leeg kruidenpotje). Waarschijnlijk ligt het aan de drie vroege diensten, en de wekker die dan om 4 uur ‘s morgens gaat van de afgelopen dagen. Vannacht niet heel best geslapen, dus de vermoeidheid hakte er behoorlijk in toen ik thuis kwam.
maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en had ik een heerlijk kruidenmengsel voor de kip en een heerlijk kruidenmengsel voor de avocadodip. De kruidenmengsels die “mislukt” waren gebruik ik voor gehaktballen of voor een ander gerecht waar de kruiden bij passen. Er wordt dus niks weggegooid.

Wat heb ik allemaal nodig?

Schrik niet als je in het recept ziet staat dat je cacaopoeder moet toevoegen. Je gerecht gaat zeker niet naar chocolade smaken. De cacaopoeder geeft echt een boost aan je kruiden en het werkt dan ook als smaakversterker.
Ik gebruik rauwe cacaopoeder (no spon).

Ingrediënten (voor 2 personen of 4 kleine eters):

  • 300 gram kipfilet
  • 3 rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 eet rijpe avocado
  • 3 tomaten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 maiskolf (vooruit een blikje mais mag ook)
  • 4 grote wraps
  • Olijfolie

Voor de kruidenmix:

  • 2 tl uienpoeder
  • 1 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl ongezoete of rauwe cacaopoeder

Voor de sausmix

  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl laos poeder

Hoe maak ik het dan?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
  2. Doe de kruiden voor de kruidenmix bij elkaar en meng dit goed, zet het vervolgens aan de kant.
  3. Doe de kruiden voor de sausmix bij elkaar en meng dit god, zet ook dit aan de kant.
  4. Wanneer je een hele maiskolf hebt gekocht mag je deze in een pan met wat zout 20 minuutjes koken.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom.
  6. Snijd de paprika’s in blokjes en voeg deze ook toe aan de kip.
  7. Snipper de ui en voeg ook dit toe aan de kom met kip en paprika.
  8. Wanneer je een blikje mais hebt gekocht kan je ook deze toevoegen aan de kip en de groente.
  9. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook dit toe aan de kip en andere groente.
  10. Wanneer je verse maiskolf hebt gekocht en de 20 minuten zijn voorbij kan je met een vork de mais van de kolf afschrapen en vervolgens toevoegen aan de kip en de groente.
  11. Voeg de kruidenmix en 3 eetlepels olie toe en meng het goed door elkaar.
  12. Voeg wat olie toe aan een braadpan en voeg de kip groente toe, bak dit voor ongeveer 10 a 15 minuten op een middelhoog vuur, tot de kip gaar is.
  13. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de kaas toe en roer dit goed door het mengsel heen.
  14. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en doe dit in een kommetje.
  15. Voeg de sausmix toe en prak de avocado fijn en meng de sausmix er goed doorheen.
  16. Pak en wrap en smeer hier wat avocadodip op, vervolgens schep je er wat kip en groente op en vouw je de wrap dicht.
    Leg de wrap vervolgens in een ingevette ovenschaal.
  17. Herhaal stap 14 tot alle wraps in de ovenschaal zitten en bestrooi dit met de rest van de kaas.
  18. Zet de ovenschaal voor 8 minuten in de oven.

Klaar zijn je zelfgemaakte Quesadillas.

Zo zie je maar weer koken hoeft niet moeilijk te zijn en lang te duren, als het resultaat maar lekker is.

 

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *