Bijna mogen we weer op vakantie naar het buitenland

Het is nog even afwachten, maar het lijkt erop dat we deze zomer weer op vakantie mogen naar het buitenland.
Heb jij al een mooie bestemming uitgezocht? Wij denken erover om wederom naar Curacao te gaan, dat is ons vorig jaar erg goed bevallen.

Waar je rekening mee moet houden als je dit jaar op vakantie naar het buitenland wilt, is dat je een coronatest moet doen. Voor veel landen heb je hier voor een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat nodig. Deze test toont aan dat je geen corona hebt op het moment dat je de test hebt laten afnemen. Dit geeft jou en je medereizigers een veilig gevoel, want je weet zeker dat jij en je medereizigers geen corona hebben.

Ook hoef je niet bang te zijn dat je een halve wereldreis hoeft te maken, want spoedtest.nl heeft maar lieft 70 vestigingen in Nederland waar jij en je gezin, familie en/of vrienden de test kunnen laten afnemen.
Een leuk extraatje, met de kortingscode SPOEDTEST10IF krijg je 10% korting.

Bestemming uitzoeken

Je kan alvast veilig een bestemming uitzoeken, veel reisorganisaties hebben een vouchersysteem, mocht jouw vakantie toch onverhoopt niet doorgaan dan krijg je een voucher.
Waar je ook rekening mee moet houden is dat iedereen die vorig jaar een voucher heeft gekregen dit jaar op vakantie gaan. Daarom is het verstandig om alvast een mooie vakantiebestemming uit te zoeken en te boeken. Zo weet je zeker dat je favoriete hotel of appartement niet al volgeboekt is.

Let wel goed op de voorwaarden van de reisorganisatie. Het zou zonde zijn als je je geld toch kwijt bent, omdat de reisorganisatie waar jij je vakantie boekt niet doet aan vouchers of andere manieren om ervoor te zorgen dat jij je geld terugkrijgt wanneer de vakantie niet door kan gaan.

Het vakantieland

Kijk voor je boekt ook even goed naar de maatregelen die in het land gelden. Is er een avondklok? Zijn bar/restaurants/stranden/winkel gewoon open? Hoe zit het met de minimale afstand? Wanneer draag je een mondkapje en wanneer is dit niet nodig?
Dit zijn belangrijke weetjes voor je daadwerkelijk je vakantie boekt. Sommige maatregelen veranderen zo vaak en zo snel dat je het niet kan bijhouden, maar een beetje research vooraf kan geen kwaad.

Rest mij niks anders dan jullie veel plezier te wensen bij het uitzoeken van een mooie vakantie en alvast een hele fijne en goede reis toe te wensen.

Dit betreft een samenwerking met spoedtest.nl

(Visited 16 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *