Bbq’en is de taak van mijn man, hij vindt het heerlijk om zich een hele dag bezig te houden met vuur, houtskool, temperatuur en natuurlijk het vlees. Geef hem een stuk vlees en hij zorgt er voor dat het overheerlijk van de bbq afkomt. Geen lapjes vlees verschroeien, maar grote stukken vlees die bij lage temperatuur op de bbq worden gegaard.
Ik heb niks met bbq’en, vind het gezellig om met vrienden en familie te doen, maar de hele dag thuis blijven (en er ‘s nachts je bed voor uit gaan omdat je moet controleren of de temperatuur nog wel goed is) dat is niks voor mij. Dus dat laat ik dan ook graag aan mijn eigen bbq-master over.
Maar ik ben wel gek op een broodje pulled pork, maar mijn man heeft niet altijd zin (of tijd) om de hele dag thuis te blijven om de bbq en het vlees in de gaten te houden. Dus ik moest iets anders verzinnen….de slowcooker dat gaat ook langzaam en met de juiste kruiden zou je toch ook een beetje rokerig smaakje moeten kunnen krijgen. Dus ik ging aan de slag met een groot stuk vlees en de nodige kruiden, het resultaat….heerlijk mals vlees dat smaakte alsof het zo rechtstreeks van de bbq kwam.
Dit recept wil ik dan ook graag met jullie delen. Als je geen slowcooker hebt zou je het misschien ook in een braadpan met dikke bodem kunnen maken, maar ik ben bang dat het dan alsnog te hard gaat en je niet dat lekkere, rokerige vlees krijgt. Maar laat mij vooral weten als je het wel in de braadpan hebt geprobeerd en het is gelukt.
Ingrediënten voor zeker 6 grote eters.
Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.
- 2.5 kilo procureur
- 1 blikje cola
- 5 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 3 eetlepels knoflookpoeder
- 3 eetlepels uienpoeder
- 1 theelepel cayennepoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kruidnagel
- 2 steranijs
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 eetlepels sambal
- 6 flinke eetlepels bbq saus
- 5 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 venkel
How to make:
- Dep het vlees helemaal droog
- Doe alle kruiden (behalve de steranijs), de zout en peper bij elkaar in een kommetje en roer goed door (de dryrub)
- Smeer het hele stuk vlees in met de dryrub
- Snijd de uien in halve ringen en leg deze op de bodem van slowcooker
- Plet de knoflook en haal het schilletje er af, snijd in grove stukken en verdeel deze over de uien
- Snijd de venkel in grove stukken en leg deze bovenop de uien en knoflook
- Giet er de cola en bbq saus en sambal bij en leg de steranijs ertussen
- Leg het vlees hier bovenop en de slowcooker op low
- Laat gedurende 12 uur het vlees garen
- Na 12 uur haal je het vlees uit de slowcooker en trek je het met 2 vorken uit elkaar
- Giet het vocht uit de slowcooker in een schaal
- Leg het vlees terug in de slowcooker en doe er wat vocht doorheen tot het lekker smeuïg is
- Als je het lekker vindt kan je ook nog wat extra bbq saus toevoegen
Dit recept is lekker bij een salade, maar wij eten het altijd op een broodje samen met wat zelfgemaakte cowlsalade. Het recept van deze cowlsalade zal ik binnenkort ook met jullie delen.
Eet smakelijk! En laat mij vooral weten als je het gemaakt hebt wat je er van vond.
[…] niks viezer dan te ver doorgekookte groente. Tot nu toe gebruik ik de slowcooker voor stoofvlees, pulled pork, soepen en dit gehaktbrood. In de winter wil ik ook wel eens een stamppot erin maken, maar dat doe […]
Hoi Marjolijn, ik wil binnenkort jouw recept van pulled park uit proberen in de slowcooker. Mijn vraag en nu ga ik waarschijnlijk iets heel geks zeggen.. ik houd niet van bbq saus, is er een alternatief? Ik vind bbq saus altijd wat zoetig en daar ril ik echt van, sorry! Hoor het graag. Mvg Angelina
Hou je van meer pittig? Dan kan je ook een pittige variant bbq saus nemen of pittige chilisaus.
[…] het wel simpel zou zijn om dit ook zelf te maken, maar dat viel nog even tegen. Want het recept van pulled pork wat ik eerder maakte, smaakte echt totaal niet bij de rest van het gerecht. Ik moest dus op zoek om […]
[…] pork kruiden, om zelf heerlijke pulled pork te […]