Kerst op je bord

Wait… je kook toch seizoensgebonden? En het is nog geen kerst, toch? Hoe zit dat dan?
In deze blog wil ik jullie meenemen naar wat wij kerst op je bord of kerst in een pannetje noemen, of ook wel in de gewone volksmond….stoofpeertjes.
Door de toevoeging van allerlei specerijen en de wijn smaakt het echt naar kerst en wie wordt daar nu niet gelukkig van?
Dit recept kan je naar behoeven aanpassen, maar ik plaats het recept voor met 1 kg stoofperen dat is voldoende voor 4 personen. Je kan uiteraard ook meer maken en ze invriezen zodat je bij onverwachte eters altijd een beetje kerst op het bord kan toveren.

Ingrediënten:

  • 1 kilo stoofperen
  • 1 liter rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 5 kardemomzaadjes
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje

How to make:

  • Schil de stoofperen (wij laten ze altijd heel met het steeltje er aan, maar je kan ze ook door de helft of in kwarten snijden)
  • Zet de stoofperen in de pan met het steeltje naar boven
  • Schenk nu de wijn in de pan tot de peertjes net onder staan (het steeltje mag er nog bovenuit steken)
  • Voeg nu alle specerijen en de suiker toe
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillemerg eruit, doe dit ook in de pan samen met de uitgeschraapte vanillepeul
  • Zet het vuur aan en wacht tot de wijn kookt, draai daarna het vuur helemaal laag en laat 2 tot 3 uur heel zachtjes koken
  • Als de peertjes mooi donkerrood zijn en zacht zijn ze klaar
  • Zijn heerlijk om koud te eten bij bijvoorbeeld spruitjes of sperzieboontjes, maar warm met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs met slagroom zijn ze ook heerlijk.

Als je ook gek bent op de kerst, maak dan zeker dit recept en laat vooral een reactie achter als je dit gedaan hebt en wat je er van vond.

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *