Draag je ook graag overhemden? Dan is Hemd voor Hem iets voor jou

Is casual chic jouw kledingstijl of draag je regelmatig een pak voor jouw werk of naar een feestje? Dan kan ik jullie van harte de overhemden van Hemd voor Hem aanbevelen. Onlangs kreeg ik het verzoek om een overhemd van Hemd voor Hem te testen. In eerste instantie was ik niet heel erg enthousiast, omdat ik inmiddels een eigen voorkeur heb voor merken en stijlen, maar mijn vrouw had reeds een een regular fit, lichtblauw overhemd met een wide spread kraag van het merk Profuomo voor mij uitgezocht en enige dagen later werd het netjes door de postbode bij ons bezorgd. Wat op zich al een klein wonder is, want wij wonen sinds een aantal jaren in Duitsland en veel bedrijven versturen niet naar een adres in het buitenland. Zo niet Hemd voor Hem, die versturen gewoon naar het buitenland. 

Warmte en het overhemd, hoe beviel dat?

Een week later trouwde een nichtje van mijn vrouw, en ondanks de coronabeperkingen waren wij de gehele dag uitgenodigd. Een mooie gelegenheid om weer eens een pak aan te trekken.

Tien jaar geleden hebben wij drie jaar in Engeland gewoond in verband met mijn werk, en als we daar werden uitgenodigd voor een bruiloft of een andere formele gelegenheid, dan viel ons altijd op dat iedereen er zo netjes uitzag. Mannen, zonder uitzondering, te allen tijde in pak mét das, en vrouwen altijd in een nette jurk of in een mantelpakje. Zowel mijn vrouw en ik waren daar wel van gecharmeerd en sindsdien, als wij uitgenodigd worden voor een dergelijke gelegenheid, gaan we daar altijd in een net ‘tenue de ville’ naartoe. Voor ons geen spijkerbroeken meer naar een bruiloft, maar netjes in een net pak, een fijn overhemd mét das en mijn vrouw in nette jurk. En uiteraard gepoetste schoenen! Kleine moeite, groot plezier.

Mijn vrouw stelde dat we dan gelijk het overhemd van overhemd van Hemd voor Hem konden testen. Omdat het nieuw uit de verpakking kwam werd het snel even door een sopje gehaald en daarna met de strijkbout eroverheen. Volgens mijn vrouw strijkt een echte vent zijn eigen hemd, en ik was aangenaam verrast door het gemak waarmee het hemd zich liet strijken. De stof is heerlijk soepel en laat zich gemakkelijk kreukvrij strijken. Wat een verschil met andere overhemden die ik heb. Wat mij bij het uit de verpakking halen al opviel was dat de knopen goed vastzaten en dat de aanhechting van de knopen heel netjes was afgewerkt. Dit in tegenstelling tot een hoop andere overhemden waar je nog weleens wat ‘losse eindjes’ tegenkomt of knopen die er spontaan afvallen omdat ze er machinaal zijn opgezet en daardoor niet goed vastzitten. Maar niet bij dit Profuomo hemd van Hemd voor Hem.

Daarnaast viel het draagcomfort in zeer positieve zin op. Het zit heerlijk en ondanks dat de kraag goed aansluit, voelde het niet ongemakkelijk of ‘schurend’ aan in de nek. De mouwen waren niet te lang en de manchetten kwamen net onder de mouw van het colbert uit, waardoor ook de manchetknopen goed tot hun recht kwamen. Ondanks dat het best warm was die dag heb ik de gehele dag het colbert aangehouden en bleek dat de stof van het overhemd de warmte goed afvoert zonder nare zweetplekken achter te laten of te irriteren. Dit in tegenstelling tot een hoop andere overhemden die ik in de kast heb hangen. Het is nagenoeg kreukvrij en toen ik het ’s avonds uittrok was aan het overhemd niet te zien dat ik het de hele dag onder een colbert gedragen had. 

Het gemak van het bestellen

Inmiddels heb ik het gemak van Hemd voor Hem helemaal ontdekt en shop ik regelmatig op hun site naar nieuwe overhemden. Ze hebben een uitgebreide keus aan merken, kleuren en stijlen. En je nieuwe hemd wordt netjes thuisbezorgd. Mocht het om wat voor reden dan ook niet lekker zitten, geen nood. Je kunt het gewoon retourneren en een beter zittend hemd uitzoeken. Inmiddels ben ik ook regelmatig aan het grasduinen in de uitgebreide collectie poloshirts en vesten van Hemd voor Hem. Hoewel ik het absoluut niet vervelend vind om zelf te shoppen voor kleding vind het gemak, de kwaliteit en het uitgebreide assortiment van Hemd voor Hem ook heel plezierig. Voor mij geen andere overhemden meer. 


Geschreven door: Peter Maurik
(Visited 21 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *