Hoe word je een echte theeproever

Hoe word je een echte theeproever?

Iedereen kent wel de typische wijnproevers, deze mensen gaan vaak helemaal naar Frankrijk langs allemaal wijngaarden om allerlei verschillende soorten wijn te proeven. Vaak gaat dit op een vrij overdreven manier, die als grappig beschouwd kan worden, maar wist je dat je niet alleen professioneel wijn kan proeven, maar ook professioneel thee kan proeven? Als het je leuk lijkt om een echte theeproever te worden, lees dan snel hieronder verder.

Hoe word je een echte theeproever

Verschillende theesoorten

Ten eerste moet je je er van bewust zijn dat er verschillende soorten thee zijn, allemaal met hun eigen smaak. Kijk voor welke thee je allemaal kunt proberen eens bij De Theebaron, de smaak van de thee kan ook beïnvloedt worden door de kruiden die je eraan toevoegt, kijk hiervoor eens bij De Kruidenbaron.

Geur

Wist je dat de geur van iets ook beïnvloed wat voor smaak je ervaart? Dit is ook bij thee het geval, de geur van de thee is erg belangrijk. Zo kan een thee heel erg fruitig ruiken, maar ook erg kruidig. Haal voor je een eerste slok neemt eerst eens je neus diep op om de geur te ervaren.

Hoe ziet de thee eruit?

Je kunt ook al veel opmaken aan het uiterlijk van de thee, zo is de kleur van de thee belangrijk. Het kan een rode kleur hebben of juist meer een zwart achtige kleur. Ook kan je thee helder of juist troebel zijn. De kleur geeft meestal een indicatie over wat voor soort thee het is.

Proeven

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk het daadwerkelijk proeven van de thee, het is belangrijk om goed stil te staan bij de soort smaak die je ervaart, is het bijvoorbeeld bitter of juist zoet?

Nasmaak

Bij sommige theesoorten heb je ook nog een nasmaak, deze kan als prettig worden ervaren, maar ook juist als onaangenaam. Ook het gevoel die achter blijft in je mond na het nemen van een slok is erg van belang.

Naast dat je natuurlijk de fanatieke wijnproevers hebt, heb je ook nog theeproevers. Thee kan namelijk ook heel erg divers zijn en je kunt echt een goede thee van een amateuristische thee onderscheiden. Eerst moet je weten dat er verschillende theesoorten zijn. De geur van de thee kan sterk de smaak beïnvloeden. Ook hoe de thee eruit ziet verteld je wat voor soort thee het is. Bij het proeven moet je letten op wat voor soort smaak het is en of je er een nasmaak aan over houdt.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *