Beef stroganoff soep

Beef stroganoff soep

De recepten van beef stroganoff en kip stroganoff worden door jullie zo goed bekeken, dat ik dacht hier moet ik iets mee doen. En aangezien wij gek zijn op soep, maakte ik deze beef stroganoff soep.
Ik maakte hem in de slowcooker zodat hij rustig 8 uurtjes op kan staan zonder dat ik er iedere keer bij moet blijven. Maar in een gewone pan maken kan ook, ik denk dat je dan een uurtje of 3 a 4 nodig hebt voor deze soep.

Met rundvlees of met kip

Houd je niet van rundvlees dan kan je deze soep ook met kip maken, let dan wel op dat de soep dan niet zo lang nodig heeft, met tussen de 4 a 6 uur is je soep klaar. Anders kan je de kip uit elkaar trekken en dat is niet lekker. Mijn advies zou dan ook zijn op kippendijen te nemen, die blijven wat makkelijk in stukjes dan kipfilet, dat heeft al snel de neiging om uit elkaar te vallen.

Wat is stroganoff?

Stroganoff, de wereldreiziger onder de gerechten, een culinaire globetrotter dat de smaakpapillen verleidt met zijn romige allure en rijke geschiedenis. Verbeeld je een Russische edelman, Graaf Stroganov, in die in de 19e eeuw op zoek gaat naar culinaire roem. Wat doet hij? Hij roept zijn keukengeesten bijeen en voilà, Stroganoff is geboren!

Deze aristocratische traktatie begon als een eenvoudige dans van malse reepjes rundvlees, gehuld in mosterd en bouillon. Maar oh, Stroganoff kon niet gewoon stilstaan in de weelderige zalen van het Russische hof – nee, hij moest de wereld veroveren!

Als een ware wereldreiziger paste Stroganoff zich aan elke omgeving aan. In Frankrijk dacht hij: “Voeg wat wijn toe en maak het fransois!”; in Amerika zei hij: “Laat die burgers van mij genieten van mijn creamy vibes.” En zo veroverde Stroganoff harten van fijnproevers over de hele wereld.

Dit gerecht is als een kameleon – flexibel en kleurrijk. Van klassiek rundvlees tot kip, varkensvlees, en zelfs de vegetarische variant met champignons – Stroganoff is de James Bond van de keuken, altijd klaar voor een nieuwe missie!

Wat maakt Stroganoff zo onweerstaanbaar? Ah, de zure room! Een speelse danspartner die de smaken in een romige wals leidt. Serveer het met rijst, pasta, aardappelpuree, of zelfs een knapperig stukje brood – Stroganoff gaat nooit uit de mode.

Dus, zet je schrap voor een smaakavontuur dat begon in de salons van de Russische adel, maar nu de wereld heeft veroverd. Stroganoff is niet alleen een gerecht; het is een symfonie van smaken, een wereldreis op een bord, een gastronomisch sprookje dat nog lang zal blijven dansen op de tongen van fijnproevers overal. Proost op Stroganoff, de onvermoeibare ontdekkingsreiziger in culinair land!

Hoe maak je deze beef stroganoff soep?

Beef stroganoff soep

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time8 uur
Totale tijd8 uur 15 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • boter om in te bakken
  • 500 gram runderriblappen of sucadelappen in reepjes of blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 rode paprika in blokjes
  • ½ eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1500 ml runderbouillion
  • 1 eetlepel maizena
  • 150 ml slagroom

Instructies

  • Smelt de boter in de pan en bak het rundvlees rondom bruin
  • Haal het vlees uit de pan en leg dit in de slowcooker
  • Voeg de uien, paprika en champignons toe aan de pan waar je het vlees in hebt gebakken en bak voor 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de laatste minuut de knoflook toe
  • Voeg de paprikapoeders toe en bak even mee en voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren
  • Doe dit in de slowcooker bij het vlees en roer even door
  • Voeg de runderbouillon toe sluit het deksel, laat 8 uur op low staan.
  • Voeg wat slagroom toe aan de maizena en roer dit tot een papje, voeg dit toe aan de slowcooker en roer goed door tot de soep wat dikker begint te worden, voeg vervolgens de overige slagroom toe en roer door. Laat hierna de soep niet meer koken maar dien gelijk op.
  • Eet smakelijk!

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 1.332 times, 79 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept