Keukenapparaten

Vijf onmisbare keukenapparaten

KokenKoken

Of je nu uitgebreid wil koken voor vrienden, collega’s of familie, of je kookt alleen voor jezelf of je gezin er zijn een aantal keukenapparaten die je leven een stuk eenvoudiger maken en ook een aantal apparaten die echt niet mogen ontbreken.

Iedereen heeft natuurlijk andere behoeften in de keuken, deze vijf apparaten zijn dan ook mijn persoonlijke favoriete apparaten, misschien heb jij andere apparaten waar je echt niet zonder kan.

Slowcooker

 

 

Het zal niemand verbazen dat ik echt niet zonder mijn slowcooker kan. In 2015 kreeg ik mijn allereerste slowcooker, deze zat in het kerstpakket van mijn werk. In het begin snapte ik er niet zoveel van en eigenlijk belandde de slowcooker al snel in de kast. Tot ik mij meer ging verdiepen in stoofpotjes en daar bleek de slowcooker echt ideaal voor te zijn. De verslaving aan de slowcooker begon langzaam te komen en ik ging steeds meer experimenteren met andere recepten.
Toen de vorige slowcooker slecht begon te worden heb ik een nieuwe gekocht voor de oude het helemaal zou begeven, moest er niet aandenken dat ik zonder slowcooker zou komen te zitten.

Ik heb er ook wel eens aardappel en groenten in gemaakt, maar dit is niet mijn persoonlijke keus. Ik vond de aardappels te papperig en de groente te gaar worden. Dus ik hou het bij lekkere vleesgerechten en soepen.

Foodprocessor

 

 

Dit is echt een apparaat die het leven in de keuken zoveel eenvoudiger heeft gemaakt. Ik heb echt een gruwelijke hekel aan het snijden van uien, nog voor ik het schilletje eraf heb lopen de tranen al over mijn wangen. Ik laat mijn man dus altijd uien snijden, hij heeft hier veel minder last van. Maar ja er zijn ook momenten dat mijn man niet thuis is om de uien te snijden en dat ik het zelf moet doen. Echt driewerf hoera voor deze foodprocessor, uitje er in, knopje omdraaien en ik heb gesneden uitjes.

Maar niet alleen voor de uien is het ideaal, ik maak er ook heel graag een boemboe in of ik hak er nootjes of koekjes in voor een taart.
Ik weet niet hoe het met andere foodprocessors is, maar bij deze van Phillips heb ik nog nooit gehad dat de smaak van ui of knoflook vervolgens in mijn koekjes of nootjes kwam te zitten.

Blender

 

 

Ik ben gek op sapjes en smoothies. Mijn ontbijt is doordeweeks altijd een heerlijke smoothie met fruit, wat groente en havermout. Al vele blenders kwamen hier het huis in en vele verlieten binnen een jaar kapot het huis weer. Maar niet deze blender van Smeg, deze beauty staat nu 2 jaar op ons aanrecht en doet het nog steeds super goed. Hij is ook erg krachtig waardoor hij ook in staat is om ijsblokjes te vermalen. De Smeg apparaten zijn niet goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Keukenmachine

 

Een Kitchenaid heeft heel lang op mijn verlanglijstje gestaan, maar ik vond ze echt te duur. Tot 3 jaar geleden, ik had een hele mooie Smeg keukenmachine besteld, maar deze bleek uitverkocht en de levertijd stond op iets van 9 weken. Met grote teleurstelling heb ik toen die order geannuleerd en mijn geld teruggekregen. Ik had er best wel de P in en was best verdrietig, had er best lang naar uitgekeken en net een dag voordat de machine zou komen kreeg ik een mail dat deze voorlopig niet leverbaar zou zijn.

Maar die lieverd van een man van mij heeft gebeld naar een winkel in de buurt of ze daar een Smeg keukenmachine hadden, die hadden ze niet maar wel Kitchenaid. Wat heeft die schat nou gedaan? Hij heeft een Kitchenaid apart laten zetten en nam mij op mijn verjaardag mee naar deze winkel. Uiteraard was ik helemaal verliefd op deze machine en dus kreeg ik deze als verjaardagskado van mijn man. Hij is echt hartstikke gek, maar ook echt super lief.

Quooker

 

 

Toen wij vorig jaar gingen verhuizen was het eerste wat ik zei, dat ik zo graag een Quooker in de keuken wilde. In Duitsland is het normaal dat je je oude keuken meeneemt en dus zat er ook geen keuken in ons nieuwe huis. Gelukkig kon onze oude keuken mee en hielden we zelfs nog wat ruimte over. Dat werd een bezoekje aan de keukenwinkel waar wij onze keuken hadden gekocht, daar hebben we nog wat kastjes bij besteld en kwamen ook op het verhaal uit dat we heel graag een Quooker zouden willen.

Ze lieten verschillende modellen zien, maar uiteindelijk zijn we gegaan voor deze Quooker Cube. Hiermee maak je in een handomdraai een kop thee, maar ook ijskoud gefilterd water met of zonder bubbels.
Ik vraag me al een tijdje af hoe ik ooit zonder deze Quooker heb kunnen leven, wat een fantastisch apparaat zet. Ook wanneer ik aardappels of groente ga koken doe ik kokend water in de pan en zodra ik deze op het fornuis zet kookt het eigenlijk al gelijk. Ook voor het maken van een bouillon is het ideaal, geen gedoe meer met water koken in de waterkoker, maar direct kokend water uit je kraan. Ik kan een Quooker echt iedereen aanraden.

service

Ook de service van Quooker is super goed. Onze Quooker gaf een foutmelding aan en de melding dat we contact op moesten nemen met de klantenservice.
De klantenservice zei we kunnen twee dingen doen, ik kan een monteur langs sturen of wij sturen een hele nieuwe cube op.

De foutmelding gaf aan dat er ergens condens op een sensor zet en dit kwam omdat er bij de Quooker niet de juiste slangen waren geleverd (wisten wij veel). De monteur kon het probleem verhelpen maar zonder nieuwe slangen zou het probleem binnen korte tijd weer voordoen. Wij kozen dus voor een nieuwe cube met nieuwe (goede) slangen. We belde op vrijdagmiddag rond de klok van 3 uur en maandagmiddag stond de pakketbezorger al op de stoep met de nieuwe cube inclusief alle toebehoren. We hebben geen cent betaald en kunnen dus echt alleen maar lof uitspreken over de service van Quooker.

(Visited 101 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *