De lekkerste Chili con carne maak je zelf

Voor een lekkere Chili con Carne heb je absoluut geen pakjes en zakjes nodig. Zonder pakjes en zakjes smaakt het zelfs nog veel beter.

Wat heb je nodig?

Voor de kruidenmix
  • 1 el paprikapoeder (ik nam mild, maar je kan ook pittig gebruiken)
  • ½ tl zout
  • 2 tl knoflookpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl cayennepeper (houd je van spicy gebruik dan gerust meer)
  • 1 tl gemalen venkelzaad
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Meng al deze kruiden door elkaar in een kommetje.

Wat heb je verder nodig?
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote tomaat of 2 kleinere
  • 1 blik/pot bruine bonen
  • 500 gram rundergehakt
  • Rijst
Wil je chili con carne maken in je slowcooker? Volg dan onderstaand recept
  1. Snijd alle groente (behalve de knoflook) in grove stukken en leg deze op de bodem van de slowcooker
  2. Snijd de knoflook fijn en verdeel ook over de groente
  3. Scheur het gehakt in stukjes en verdeel dit over de groente
  4. Strooi het kruidenmengsel er overheen
  5. Doe de bruine bonen in een vergiet en spoel ze goed af
  6. Voeg ze vervolgens toe aan de slowcooker
  7. Roer alles even goed door en zet de slowcooker voor 5 uur op low
  8. Kook tegen het einde de rijst
  9. Serveer de chili con carne en de rijst apart
chili con carne recept
Wil je chili con carne maken in de braadpan? Volg dan dit recept
  1. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes
  2. Snijd de knoflook fijn of pers deze uit
  3. Snijd de tomaten in kwarten
  4. Bak het gehakt rul en bruin en voeg het kruidenmengsel toe
  5. Bak nog ongeveer 1 minuut en voeg dan de ui en paprika toe
  6. Bak dit 2 minuten mee en voeg de tomaten en knoflook toe.
  7. Zet het vuur lager en spoel de bruine bonen af onder de koude kraan
  8. Voeg de bruine bonen toe aan het gehaktmengsel en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  9. Je kan de tomaten met een spatel kapot drukken zodat er meer vocht uit komt.
  10. Kook ondertussen de rijst
  11. Server de rijst en chili con carne apart

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *