Boerenkool smoothie

Boerenkool smoothie

Onze boerenkool in de tuin heeft het ook wonderbaarlijk goed gedaan dit jaar. Waar wij in onze vorige moestuin meer slakken dan boerenkool hadden, hebben we in onze nieuwe moestuin bij huis geen enkele slak gezien. Naast boerenkoolstamppot vind ik het ook erg lekker om van boerenkool een ontbijt smoothie te maken. Nee niet wegklikken, doordat je er fruit aan toevoegt proef je haast geen boerenkool en krijg je een heerlijke frisse, super gezonde, groene smoothie.

Boerenkool

We besloten 15 boerenkoolzaadjes te planten in juni, we gingen er vanuit dat de helft of meer niet zou opkomen. Maar ik weet niet wat er met deze grond is want alles doet het er echt perfect in. En dus ook de boerenkool en ze besloten ook alle 15 op te komen en uit te groeien tot flinke boerenkoolplanten. Doordat ik in oktober al begonnen ben telkens wat blad oogsten en dit fijn te maken en in te vriezen, ligt onze vriezer op dit moment al bommetje vol met verse boerenkool. De planten hebben er nog zin in, dus ik oogst nog steeds dat gene wat goed is en met een beetje geluk kunnen we op deze manier tot januari/februari verse boerenkool oogsten.

Wist je dat boerenkool een echte superfood is? het zit namelijk bommetje vol met gezonde voedingstoffen zoals ijzer en calcium, veel vitamine A. C en K. Daarnaast bevat het ook nog eens heel veel vezels. Dus misschien snap je nu beter dat ik deze heerlijke superfood groente graag verwerk in een groene smoothie.

Wanneer je boerenkool kookt zullen een groot aantal voedingstoffen verloren gaan en dat is zo zonde. Verwerk het daarom eens rauw in een smoothie of in een salade en geniet optimaal van deze heerlijke groente. Ben je bang voor heftige smaak? Doordat je zoet fruit toevoegt valt deze smaak bijna helemaal weg en dus heb je wel de lusten niet de lasten, wel alle gezonde voedingstoffen maar niet de heftige smaak. Dus geen excuus meer om niet te genieten van deze heerlijke veelzijdige groente.

Check deze website eens voor heerlijke paksoi smoothie 

Hoe maak je deze smoothie?

Boerenkool smoothie

Voorbereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Ontbijt
Opbrengst: 2 glazen
Auteur: Puur koken

Equipment

  • blender

Materials

  • 2 handenvol boerenkool
  • ½ avocado in stukjes
  • ½ limoen uitgeperst
  • grote handvol diepvries ananas stukjes
  • 2 cm gember geschild en in grove stukken
  • 1 eetlepel cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 1 banaan gepeld en in stukken

Instructies

  • Doe alles in een blender (zorg ervoor dat je een blender hebt die het aan kan om de diepgevroren stukjes fruit te vermalen) en blend het net zolang tot je een gladde, romige smoothie hebt.

In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 121 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept