Gebakken camembert met knapperig brood

Hapjes voor oudejaarsavond

Het is weer bijna zover, over 4 dagen knallen we met z’n allen 2024 in.
Dit jaar hebben wij een huis vol vrienden en komen de buren om 00:00 uur ook nog even een drankje drinken en proosten op het nieuwe jaar, super veel zin in.
Maar dat betekent ook dat ik weer de keuken in mag duiken om wat lekkers op tafel te zetten. Bij ons is het traditie dat iedereen wat meeneemt, zo nemen wat vrienden oliebollen mee, weer andere vrienden appelflappen en zorgen de anderen dat er voldoende drank is. Ik zorg dit jaar voor een goed gevulde borrelplank en ben daarmee blij met mijn eigen website haha en dat ik hieruit kan kiezen welke hapjes voor oudejaarsavond ik ga maken.

Een greep uit de hapjes die ik zal serveren op oudejaarsavond.

Zelfgemaakte kroketten

Zelf kroketten maken is niet moeilijk en heel erg leuk om te doen. Je moet wel een dag van te voren al beginnen om te roux te maken, dit heeft een nacht nodig om goed op te stijven. De kroketten zelf kan je op de dag/avond rollen en direct frituren. Dit recept is voor rundvleeskroketten, maar je kan ook kaaskroketten, chorizokroketten, garnalenkroketten etc. maken. Als je de roux maakt zonder het rundvlees kan je eigenlijk toevoegen wat je lekker vindt. Voor de garnalenkroketten zou ik wel een visbouillon gebruiken en voor de kaaskroketten een groentebouillon.

Vijgen met blauwe kaas, walnoten, honing en parmaham

Onze vijgenboom geeft nog steeds vijgen, ik snap er echt niks van maar elke keer denk ik oké de rest van de vijgen zal niet meer rijp worden, de volgende dag kijk ik en weer zitten er rijpen vijgen aan. Ik hoop dat de laatste vijgen die er nu nog aan zitten (zo’n stuk of 15-20) voor oudejaarsavond rijp zijn want dan kan ik deze gebruiken voor dit overheerlijke hapje. Mochten ze niet rijp zijn, dan ga ik wat vijgen kopen.

Vijgen met blauwe kaas, walnoten, honing en parmaham is zo ontzettend lekker. Het zoete van de vijg en de honing, het hartige van de walnoten en dan het zoutige van de kaas en de ham…hemels!

Nachos met pulled pork en kaas

Ik maak deze week een broodje pulled pork, maar er blijft altijd ontzettend veel pulled pork over. Dit ga ik dit keer gebruiken om deze heerlijke nachos te maken. Dit is altijd een succes op verjaardagen of andere gelegenheden en ik mag deze schaal altijd meerdere keren per avond vullen omdat het door iedereen enorm gewaardeerd en gegeten wordt.

Gebakken camembert met knapperig brood

Als mensen bij je op visite komen en van te voren vragen of je de gebakken camembert met brood maakt, dan is dat toch wel een teken dat dit erg lekker is. En dat is het ook. Zelfs mijn man, die niet gek is op kaas, vindt dit heerlijk. Eigenlijk is het gewoon de mini variant van kaasfondue, en wie houdt daar nu niet van?

Gemarineerde kippenvleugeltjes met blauwe kaasdip

Ik moet zeggen dat ik deze voornamelijk zelf heel erg lekker vind haha. Maar ook ons bezoek kan deze kippenvleugeltjes wel waarderen. Mijn man eet altijd wel de kippenvleugeltjes, maar de blauwe kaasdip is voor hem iets to much. Maar dat geeft niet, een beetje bbq saus is hier ook erg lekker bij.

Hartige tomatentaart met olijven en gruyère

Deze hartige taart maak ik regelmatig in het groot bij een kopje soep. Maar je kan ze ook heel eenvoudig in 1-persoons porties maken en ze dan serveren bij de borrelplank. Hier in huis gaan ze altijd als zoete broodjes en dus maak ik het deeg al een dag van te voren zodat ik op de avond zelf alleen nog maar de taartjes hoef te maken en af te bakken. Het lijkt nu misschien alsof ik tijdens een verjaardag alleen maar in de keuken sta, maar dit is niet het geval. Veel dingen maak ik ruim van te voren, op deze manier hoeft het alleen nog maar even in de oven of de friteuse en klaar.

Naast al deze heerlijke hapjes zal ik ook wat blokjes kaas en en plakjes worst snijden, draai ik wat gehaktballetjes en maak ik wraps met zalm en met carpaccio. Ik denk dat wij oudejaarsavond weer door komen ;-).

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

 

 

(Visited 403 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *