Pizza Carbonara

Pizza en pasta daar doe je mij echt een heel groot plezier mee. Pasta staat dan ook regelmatig op het menu en pizza vaak 1 of 2 keer per maand.
De pizza maken wij uiteraard helemaal zelf. En wist je dat het maken van deeg voor pizza helemaal niet moeilijk is, het kost je wel even wat tijd (tenzij je de deegfunctie van je broodbakmachine gebruikt), maar dat proef je dan ook zeker terug. Hoe meer liefde en aandacht je in je deeg stopt (en eigenlijk in alles wat je maakt), des te lekkerder en luchtiger wordt je pizza.

Heb je het deeg eenmaal gemaakt dan kan je er eigenlijk alles op doen wat je maar lekker vindt. Besmeer de pizza met bijvoorbeeld de zelfgemaakt tomatenketchup en strooi er wat oregano overheen, beleg daarna de pizza met alles wat je maar lekker vindt. Maar in deze blog wil ik jullie graag het recept van de pizza carbonara meegeven.

Jullie kennen vast wel de pasta carbonara, die pasta met spekjes, kaas en ei. In Nederland doen wij er altijd ook room doorheen, maar toen ik dat op één van onze vakanties in Italië aan een kok vertelde werd ik nog net niet gelyncht haha. Hij legde mij uit dat de room echt niet nodig is en dat alleen door het toevoegen van kaas en ei je een heerlijk smeuïge  pasta krijgt. Sinds die tijd probeer ik de room zoveel mogelijk link te laten liggen, maar af en toe denk ik met room is eigenlijk ook best lekker en dan gebruik ik toch weer een beetje room om de pasta net iets smeuïger te maken.

Maar goed we dwalen af, pizza carbonara dus. Eigenlijk hetzelfde als de pasta alleen dan op een pizza (en oké deze is wel met room, crème fraîche in dit geval). Dus wil je een keer iets anders op tafel zetten probeer dan zeker deze heerlijke pizza carbonara.

Ingrediënten voor je pizzadeeg (voor 2 grote of 4 kleinere pizza’s)

  • 300 ml handwarm water
  • 8 gram gist
  • 2 theelepels suiker
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 6 eetlepels olijfolie

How to make:

  • Doe de gist in het water en voeg de suiker toe, roer even door en laat ongeveer 10 minuten staan
  • Na 10 minuten zie je dat het gist aan het werk is, er zullen veel luchtbellen te zien zijn
  • Gooi de bloem op het aanrecht en maak hier een mooie bult van
  • Maak een kuil in het midden en strooi het zout over de rand (zorg er voor dat er geen zout in je kuil terecht komt)
  • Giet een beetje van je gistwater in de kuil samen met de olijfolie en begin langzaam met je vingers wat bloem er doorheen te roeren
  • Voeg weer een beetje water toe en neem wat meer bloem mee
  • Ga hiermee door tot al het gistwater door je bloem heen zit en je een plakkerig deegje hebt
  • Nu begint het leukste werkje het kneden…
  • Vouw het deeg van je af en trek het weer naar je toe, doe dit 3 keer met enige kracht
  • Draai je deeg een kwartslag en vouw het deeg weer van je af en trek het weer naar je toe, doe dit ook weer 3 keer
  • Ga een minuut of 10 door, daarna moet je deeg goed gekneed zijn. Je zult merken dat hoe langer je kneed hoe elastischer je deeg wordt en dat het steeds minder gaat plakken. Als het erg blijft plakken gebruik dan een klein beetje extra bloem (niet te veel want dit veranderd de structuur van je pizzadeeg)
  • Leg het deeg in een met bloem bestoven kom en dek het af met een vochtige theedoek.
  • Zet de kom op een warme plaats en laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is
  • Strooi wat bloem op je aanrecht en haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit
  • Kneed opnieuw het deeg voor 10 minuten (wanneer je deeg goed gekneed is kan je het deeg voorzichtig uit elkaar trekken tot er een dun vliesje ontstaat waar je bijna doorheen kunt kijken. Als dit vliesje niet ontstaat of al snel breekt is je deeg nog niet goed gekneed)
  • Leg het deeg weer terug in de met bloem bestoven kom en laat het opnieuw voor ongeveer 30 minuten rijzen
  • Is je deeg weer in volume verdubbeld dan is het klaar voor gebruik

Ingrediënten voor de pizza carbonara

  • 250 ml crème fraîche
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 4 eieren (voor 4 pizza’s)
  • 200 gram geraspte kaas

How to make:

  • Verwarm de oven voor op 220 o C
  • Leg je pizzadeeg op het aanrecht en verdeel het in 2 deegbollen voor 2 pizza’s of in 4 bollen voor 4 kleinere pizza’s
  • Rol het deeg uit tot je een dunne pizza hebt
  • Besmeer de pizza’s met crème fraîche
  • Snijd de uien in halve ringen en verdeel deze over de pizza’s
  • Verdeel de spekreepjes over de pizza’s
  • Strooi de kaas over de pizza’s
  • Breek op iedere pizza 1 ei (zorg dat de dooier heel bijft)
  • Leg de pizza’s op een bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar

Eet smakelijk!!

Denk je nu, ja leuk die pizza maar ik heb net besloten geen koolhydraten meer te eten. No worries, kijk eens op deze website, hier vind je heel veel lekkere bloemkoolpizza recepten met heerlijke toppings.

(Visited 860 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *