Lijnzaad-kaascrackers

Ik kom steeds tot meer nieuwe lekkere ontdekkingen. De lijnzaadcracker kende ik al, maar vond deze wat saai. Dus ik ben een beetje gaan experimenteren en kwam uiteindelijk tot deze heerlijke combinatie, een lijnzaadcracker met de smaak van kaasvlinders…jummie.

Je kan deze cracker eten als lunch met een heerlijke eiersalade of een plakje rosbief. Maar ook op tafel bij de borrel zijn ze erg lekker, of gewoon zo tussendoor. Koolhydraat arm lunchbeleg zal ik binnenkort ook met jullie delen, want er is veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken. Kha eten is absoluut niet saai en ik geniet extra van alle maaltijden en mis de koolhydraten tot nu toe helemaal niet.

Hoe maak je deze heerlijke crackers? Nou dat is het fijne ze zijn zo gemaakt en dus ook als je ‘s avonds laat nog bedenkt oeps ik had nog cracker moeten maken, zijn deze zo klaar.

Wat heb je nodig voor 6 crackers?

  • 200 gram gebroken lijnzaad
  • 100 gram sesamzaadjes
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 5 a 6 eetlepels water
  • 60 gram geraspte oude kaas
  • Snufje zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Meng alle ingrediënten droge ingrediënten door elkaar
  • Doe eetlepel voor eetlepel het water erbij en roer het telkens goed door. Wanneer je een smeuïge massa hebt is het goed, het mag niet te droog zijn (dan vallen ze uit elkaar), maar ook niet te nat (dan duurt het een eeuwigheid voor ze klaar zijn)
  • Als je een smeuïge massa hebt plaats je een bakpapiertje op een bakblik en maak je 6 met een eetlepel 6 hoopjes van het mengsel
  • Druk de hoopjes plat en bak ze vervolgens 30 minuten in de oven
  • Hou ze wel goed in de gaten, het is zonde als het verbrand.

Klaar zijn je crackers.

Je kan ook heel goed variëren door er kruiden aan toe te voegen (Italiaans, Provencaals) of probeer het eens met paprikapoeder.

Ik ben benieuwd of jullie deze ook gaan maken en wat jullie ervan vinden.

 

(Visited 202 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 comment