Ondanks gluten intolerantie toch genieten van heerlijke taart

Nu zo’n vier weken geleden kreeg ik te horen dat ik ben aangenomen op een nieuwe functie binnen de politie. Het veiligheidsonderzoek heeft heel veel tijd in beslag genomen, zoveel dat ik er eigenlijk niet meer op durfde te vertrouwen dat het allemaal wel goed zat. Toen uiteindelijk op 1 juni het verlossende woord kwam was ik dan ook helemaal door het dolle heen.

Dit moest gevierd worden en het liefst met mijn man, mijn beste vriendinnetje, haar man en kinderen. Er was alleen 1 probleem, mijn beste vriendinnetje heeft een gluten intolerantie, dus even een taart halen bij de eerste de beste bakker was helaas not done.

Of het toeval is weet ik niet, maar op datzelfde moment vroeg Peace of Joy of ik met hun wilde samenwerken. Uiteraard wilde ik dat!
Voor we verder gaan zal ik jullie eerst wat meer vertellen over Peace of Joy.

Peace of joy

Peace of joy is een online bakkerij waar ze gluten,- geraffineerde suikervrij & vegan pieces taart verkopen. Hierdoor kan iedereen genieten van heerlijke taart.

In september 2017 is Peace of Joy begonnen met taarten maken voor iedereen en al snel groeide dit uit tot een groot succes.
Wil je nog een stukje van je overheerlijke taart? Bij de taart van Peace of Joy is dat geen enkel probleem. Doordat gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten en de taarten suikervrij zijn en er ook geen slagroom wordt gebruikt, kan je zonder schuldgevoel rustig nog een stukje taart op je bordje leggen, hoe fijn is dat?

Ook wordt aan het milieu gedacht en zijn de taarten allemaal duurzaam verpakt en zijn de taartje ook nog eens hartstikke vegan!

Dat smaak op nummer 1 staat hebben wij aan de lijve ondervonden. Vooral mijn man was erg sceptisch, iets met wat de boer niet kent…, maar na 1 hap was hij verkocht en voor ik het wist had hij zijn taartje al op.
Behalve dat de taartjes erg smakelijk zijn zien ze er ook nog eens prachtig uit, echte kunstwerkjes.

Nog een voordeel, wil je voor de volgende dag taart in huis hebben? Geen enkel probleem, voor 23.59 uur besteld is de volgende dag (gekoeld) bij je thuis geleverd. Ideaal als je onverwachts visite krijgt.

Onze mening

Ik belde mijn vriendin op met de mededeling dat ik was aangenomen op de functie die ik zo graag wilde en dat ik dit graag met hun wilde vieren.
Moet ik taart halen vroeg ze? Nee zei ik, ik neem taart mee. Oh maar je weet toch… ja dat weet ik, maak je niet ongerust ik beloof je dat ook jij mee kan eten.

Met de taartdoos onder mijn arm ging ik op weg. Bij onze vrienden aangekomen was de koffie net doorgelopen en maakte wij de doos met taart open. Ik had nog niet gekeken en viel bijna van mijn stoel van verbazing.
Wat zag dit er mooi en lekker uit, het was haast zonde om deze kunstwerkjes op te eten.
Maar de knorrende buikjes wonnen het toch en nadat iedereen een stukje taart had uitgekozen kwam het moment van het proeven.

Vriendin eet natuurlijk al een tijdje glutenvrij maar ik had er geen voorstelling van. Maar dit was zo lekker!
Een heerlijke bodem van dadels en een mousse zonder dat er slagroom is gebruikt. Vriendinnetje blij want nu hoeft zij niet meer haar eigen gebak mee te nemen als zij naar ons toe komt.

Dus wil je verantwoord genieten van heerlijke taart? Kijk dan eens op de website van Piece of Joyen geniet verantwoord van een lekker stukje taart.

Wij hebben de volgende smaken getest:

  • Espresso Salted karamel, dit is de populairste taart. De taart is zacht van smaak en door de stukjes zout ongelofelijk lekker.
  • Banaofee, het zoute van de gezouten karamel en het zoete van de banaan maakt dit tot één van onze favorieten.
  • Aardbei-kokos-vanille, dit is echt een pareltje en mijn absolute favoriet. de smaken combineren perfect en de structuur is heerlijk zacht.
  • Chocolade-kokos, grappig om te weten dat dit het allereerste taartje is waarmee Peace of Joy is begonnen. Ook deze was echt heerlijk, het smaakt naar bounty en wie is daar nu niet gek op?
(Visited 33 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *