Pulled pork wraps

Pulled pork wraps

Het bbq seizoen is weer begonnen, eindelijk is de regen (voorlopig) weg en zijn de temperaturen aangenaam genoeg om te kunnen bbq’en. Maar mijn man zegt altijd dat het altijd goed weer is om te bbq’en. Maar hij staat dan ook graag grote stukken vlees slow cooked te garen op de bbq. En dan gebeurt het wel eens dat je veel vlees overhoudt. Met de restjes van de pulled pork maakte ik deze heerlijke pulled park wraps.

Als je, net als ik, niet zo handig bent in het slow cooken op de bbq, dan is de slowcooker een uitkomt. Hier hoef je tenminste niet continu in de buurt te blijven om te checken of de temperatuur nog wel goed is. Middenin de nacht je bed uit om te kijken of het allemaal nog wel goed gaat. Gewoon lekker ’s morgens alles in de slowcooker, aanzetten en je kan daarna doen wat je wilt.

Maar toch ben ik wel blij hoor met een man die zo graag van bbq’en houdt. Ik laat hem dan ook graag zijn gang gaan als hij met het idee komt om weer eens een lekker stukje procereur (spiering in België) of varkensschouder te kopen als hij pulled pork wilt maken.

Pulled pork wraps

Pulled pork wraps

Voor deze pulled pork wraps heb je best wel veel ingrediënten nodig. En hoe grote je varkensschouder is hoe langer te de tijd moet nemen om het te maken. Ik neem meestal een procereur of varkensschouder van rond de 2 kilo, dit heeft zeker 7-9 uur nodig om zo gaar te worden dat je het kan pullen. Dit is voor ons tweeën veel te veel, maar de dag erna is het heerlijk op een broodje of wrap. Vrienden, buren en familie zijn vaak ook wel blij, want ook zij krijgen vaak een bakje met pulled pork haha.

Pulled pork wraps

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time9 uur
Totale tijd9 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 2 kilo varkensschouder of procureur
  • Tortilla's
  • 2 rode pepertjes heel fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels maple syrup
  • 3 cm verse gember geschild en zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • handvol verse tijmblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Maak sneetjes in het vlees (zo trekt de marinade goed in het vlees)
  • Meng voor de marinade de rode pepertjes, knoflook, suiker, Maple syrup, gember, mosterd, tijm en olie door elkaar
  • Wrijf met je handen de marinade goed in het vlees. Vergeet zeker niet om in de sneetjes marinade te smeren.
  • Leg het vlees in de slowcooker en zet voor 7-9 uur op low (kijk na deze tijd of je het vlees goed kunt pullen, laat het anders nog wat langer zitten)
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar
  • Je kan het zo op een broodje of een wrap doen, maar je kan er eventueel ook wat sla, tomaat, komkommer enz tussen leggen.

 

 

(Visited 1.163 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories