Kip curry

Zuid-Indiase kip curry

kruiden en specerijen kopen

Kip curry heb je in veel verschillende varianten en elke variant is weer een feestje in je mond.

Mijn moeder maakte vroeger ook graag iets uit de Indische keuken klaar, maar ik hoorde haar vaak ook zuchtend zeggen dat ze dan weer naar de stad moest (wij woonde in een dorp, de eerste grote stad zat 30 kilometer verderop) om kruiden te halen.

In de jaren ’80 was het nog niet zo dat je even internet kon openen en kon bestellen wat je wilde. Mijn moeder had geen rijbewijs, mijn vader werkte en dus moest zij altijd wachten tot het weekend om naar de stad te gaan (in ons dorp was geen station of bus). Indische gerechten stonden dan ook vaak op zondag op tafel, mijn moeder begon hier op zaterdag al mee en op zondag was het smullen geblazen.

Slowcooker

Wat ben ik blij dat we tegenwoordig een slowcooker hebben. Al heb ik ook Indische gerechten die ik niet in de slowcooker maak en waar ik dan ook een dag of 2-3 druk mee ben.
Maar voor de gerechten waar ik de slowcooker voor kan gebruiken doe ik dat maar al te graag, zoals deze Zuid-Indiase kip curry.

Hierdoor maak ik ook op doordeweekse dagen een heerlijke kip curry, ik snijd alles een avond van te voren, ze het in de koelkast en de volgende dag hoe ik het alleen maar in de slowcooker te doen, aan te zetten en als we thuiskomen nog even rijst en boontjes koken en klaar.

Lees/kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten

Kruiden voor kip curry

Ook voor de kruiden hoef ik niet perse meer naar een grote stad. Tegenwoordig bestel je alles heel eenvoudig via internet. Mijn absolute favoriete kruidenwinkel is, zoals jullie wellicht al weten, Van Beekum Specerijen. Of je nu op zoek bent naar kruiden voor je curry, naar lekkere kruiden voor het vlees wat je wilt bbq’en, je vindt het allemaal van Van Beekum. Ook heerlijke marinades voor je vlees of gedroogde groente. Als je het bij Van Beekum niet kunt vinden dan vind je het nergens.

Regelmatig krijg ik de opmerking, ja jij hebt lekker makkelijk praten je krijgt van hun gratis kruiden in ruil voor een mooi woordje. Maar dat is niet waar. Het is zo wel begonnen, ongeveer twee jaar geleden kreeg ik van Van Beekum de vraag of ik een pakketje kruiden wilde ontvangen in ruil voor een blog. Maar sinds die tijd ben ik zo verslingerd geraakt aan hun kruiden dat ik alle kruiden enz. die ik nodig heb bij hun koop.

De enige samenwerking die ik nu nog met Van Beekum Specerijen  heb is een affiliate samenwerking. Maar ik start alleen met affiliate samenwerkingen als ik 100% achter het product sta.  En dat doe ik bij de kruiden en andere producten van Van Beekum Specerijen. Daarom ook de affiliate links zodat jullie ook makkelijk kennis kunnen maken met deze heerlijke en pure producten. En doordat ik dan een kleine vergoeding krijg steunen jullie mij weer in mijn werk, hierdoor kan ik Puur-Koken blijven verbeteren en vernieuwen, win-win dus.

Hoe maak je deze kip curry?

Zuid-Indiase kip curry

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt of uitgeperst
  • 2 cm verse gember geschild en heel fijn gesneden
  • 300 gram rijpe tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder (mild)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 kardemom peulen
  • 1 eetlepel gedroogde curry bladeren te koop bij de toko
  • 8 kippedijen met bot zonder vel
  • 100 ml kokosmelk
  • handvol korianderblaadje fijn gehakt
  • naan voor erbij

Instructies

  • Doe de olie, ui, knoflook, gember, kruiden (behalve de koriander), laurierblaadjes, kaneelstokje, curry bladeren, kardemom peulen, tomaten en kip in de slowcooker en roer even goed door.
    Ik doe de laurierblaadjes, kaneelstokje en kardemom peulen in een theezeef, dit voorkomt dat je op het laatst moet vissen om ze er weer uit te halen
  • Zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Voeg het laatste half uur de kokosmelk toe en roer goed door
  • Als je geen theezeefje hebt gebruikt begint nu het leuke werkje, je mag de laurierblaadjes, kardemompeulen en het kaneelstokje eruit halen.
  • Strooi de korianderblaadjes over de curry
  • Wij eten er graag rijst, boontjes en naan bij

 

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via deze links krijg ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 4.706 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 comments