Wereldgerechten #1 Burrito’s

Wie kent ze niet, die maaltijdpakken waarbij je alleen nog wat vlees, soms wat geraspte kaas en wat groente hoeft toe te voegen. Makkelijk, snel klaar, dus ideaal na een lange dag werken of wanneer je wat minder tijd hebt. Maar is dit zo gezond als men beweert op de pakken?

Is het zo gezond als men beweert?

Minder zout, zonder toegevoegde smaakstoffen, zonder kunstmatige kleurstoffen, dit zijn zomaar wat kreten die op de pakken staan.
Kijk je echter achterop het pak zie je staan: stabilisator (E422, E412, E466), dit klinkt mij toch niet helemaal gezond in de oren, lees je verder staat er: voedingszuur E296, emulgator E471, conserveermiddel (E202, E282). Al die E-nummers, we weten niet wat het is, tenminste, ik neem aan dat niet iedereen een handboek heeft waar alle E-nummers in staan en je zo vertellen wat het daadwerkelijk is. Waarom zou je iets eten waarvan je niet weet wat het is? Weet wat je eet, dat is ons motto!!

Is het echt zoveel sneller?

Is een maaltijdpakket echt zoveel sneller dan wanneer je het zelf maakt zonder pakjes en zakjes?
Ik nam de proef op de som, maakte een lijst met ingrediënten en ging aan de slag. Het resultaat is dat ik hooguit 1 a 2 minuutjes langzamer was dan wanneer ik hetzelfde gerecht met pakjes en zakjes zou maken. Maar met mijn eigen variant weet ik zeker dat ik niet te veel zout en andere rommel binnenkrijg.

Kruidenrekje

Als je geen kruidenla of kruidenrekje hebt dan zou je deze echt moeten aanleggen. De kruiden die je in de pakjes en zakjes vindt heb je vast ook in je kruidenla- of rekje zitten. De E-nummers en te veel aan zout laten we lekker over aan de fabrikant van de maaltijdpakketten.
Een paar kruiden die echt een ‘must have’ in je keuken zijn:

  • Kaneel
  • Paprikapoeder (zowel de mild al de gerookte)
  • Knoflookpoeder
  • Cayennepeper
  • Uienpoeder
  • Komijn
  • Gedroogde peterselie
  • Gedroogde koriander
  • Gedroogde dille
  • Zout
  • Peper

Met deze kruiden kom je echt een heel eind als je zelf gerechten wilt maken zonder elke keer naar de pakken en/of zakjes te grijpen.

Zelf aan de slag

Ik ging zelf aan de slag om een kruidenmix te maken die dicht genoeg bij de variant uit de pakken kwam. En weetje, ik was er in 5 minuutjes mee klaar. Toen had ik al de perfecte smaak die mij deed denken aan de smaak uit het pak.

Wat heb ik dan nodig?

Ingrediënten voor de kruidenmix

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1/2 theelepel ongezoete cacaopoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel

Ingrediënten voor de sausmix:

  • Crème fraîche 250 ml
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel laos poeder

Overige ingrediënten:

  • Kleine wraps
  • 500 gram gehakt
  • 150 gram champignons
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 200 gram geraspte kaas

Hoe maak ik het dan?

  1. Verwarm de oven op 200 °C (hete lucht)
  2. Mix de kruiden voor de kruidenmix door elkaar in een kommetje
  3. Mix de kruiden voor de sausmix door elkaar in een kommetje
  4. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes
  5. Smelt wat boter in een braadpan en bak het gehakt rul
  6. Als het gehakt bruin aangebakken is kan je de groente toevoegen
  7. Bak deze 2 minuten mee en voeg vervolgens de kruidenmix toe
  8. Bak nog 1 minuut en zet dan het vuur uit
  9. Doe de crème fraîche bij de sausmix en meng dit goed met elkaar
  10. Pak een wrap en smeer hier een laagje saus op
  11. Schep er wat van het gehaktmengsel in, vouw de bovenkant dicht en leg het in een ovenschaal
  12. Herhaal stap 9 en 10 tot je wraps op zijn (wij hadden 6 wraps)
  13. Als je wat gehaktmengsel overhoudt kan je dit verdelen over en tussen de wraps in de ovenschaal
  14. Verdeel de kaas er over en plaats de ovenschotel voor 15 minuten in de oven
  15. Klaar zijn je burrito’s

Eet smakelijk en laat vooral even een reactie achter als je dit recept hebt gemaakt en wat je er van vond.

Tenslotte ben ik wel nieuwsgierig waar jullie voorkeur naar uit gaat. Gebruik je liever het gemak van een pak? Of kook je liever zonder pakjes en/of zakjes?

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

19 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *