Honing mosterd kippendijen

Honing-mosterd kippendijen

Wat is dat toch met honing en mosterd, deze combinatie gaat altijd zo goed samen. Of je er nou een dressing van maakt voor je salade of deze heerlijke honing-mosterd kippendijen eet, honing en mosterd is gewoon altijd een gouden combi.

Goed kippenvlees

Ik wil niet steeds met het belerende vingertje wijzen, maar toch wil ik het nog een keer zeggen dat we met z’n allen veel te veel supermarktvlees eten. Ondanks de “beter leven” keurmerken of scharrelkip logo’s klopt hier in mijn ogen maar bar weinig van.
Wat is een beter leven? Dat een koe van 2 m2 naar 3 m3 gaat? Ja technisch gezien heb je dan gelijk, hij krijgt er 1 m2 leefruimte bij. Maar kijk eens in je hart dan weet je zelf ook dat dit niet het leven is wat je voor een koe wilt. Over de andere dieren en kippen nog maar niet gesproken.

Ik ben blij dat wij zo’n 4 jaar geleden gestopt zijn met het eten van supermarktvlees. We waren een halve zaterdag kwijt met van de ene boerderij naar de andere rijden, maar dit hadden wij er graag voor over. Uiteindelijk zijn we volledig overgestapt en kochten wij geen groente, fruit en vlees meer in de supermarkt.

Boerderijwinkel

Toen wij gingen verhuizen was het voor ons te ver om nog naar de huidige boerderijen te rijden. Sjips en nu? Toch weer alle boodschappen doen bij de supermarkt? Nee! Was direct ons antwoord. We zijn gaan zoeken naar boerderijen in de buurt van ons nieuwe huis en wat bleek op nog geen 5 kilometer afstand zat een grote boerderijwinkel, niet alleen met groente maar ook met vlees en kaas, HOERA!! Sinds wij hier wonen doen wij daar onze boodschappen en dit bevalt heel erg goed. Al blijf ik de kaas wel halen bij onze oude vertrouwde kaasboerderij dit is gewoon de allerlekkerste kaas. Al moet ik 100 kilometer rijden, hier zal ik altijd onze kaas blijven halen

We zeiden al gekscherend tegen elkaar, zullen ze ook kaas versturen naar Engeland? Want er is een kans aanwezig dat wij over een jaar of 3 voor 3 of 5 jaar de Noordzee zullen oversteken om weer in Engeland te gaan wonen. We hopen voorgoed, maar gezien de Brexit regels denk ik dat het voor uiterlijk 5 jaar zal zijn. Even een kaaswiel meenemen is ook weer zo wat, dus ga ik denk ik toch tegen die tijd maar eens vragen of ze kaas willen opsturen naar Engeland ;-).

Hoe maak je deze honing-mosterd kippendijen?

Honing mosterd kippendijen

 

Honing-mosterd kippendijen

Voorbereidingstijd5 minuten
Active Time6 uur
Totale tijd6 uur 5 minuten
Gang: Bijgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • Slowcooker

Materials

 • 1 eetlepel boter
 • 8 kippendijen of kipfilet als je dat liever hebt
 • 8 lente-uitjes in ringetjes
 • 150 ml kippenbouillon
 • 1 eetlepel Dijon mosterd
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels creme fraiche

Instructies

 • Smelt de boter in een koekenpan en bak de kip rondom bruin
 • Leg de kippendijen in de slowcooker
 • Bak de lente-uitjes in het bakvet van de kip bruin en doe ook in de slowcooker
 • Voeg de honing, mosterd en bouillon toe aan de slowcooker en roer goed door
 • Zet de slowcooker voor 6 uur op low (voor kipfilet is 4-5 uur voldoende)
 • Meng de laatste 15 minuten de creme fraiche erdoor, even goed doorroeren en opscheppen maar.
(Visited 2.965 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept