Maandelijkse Moodies

(bijna) Elke vrouw kent het wel, de maandelijkse moodies die ervoor zorgen dat we ons een paar dagen per maand niet zo lekker voelen, niet lekker in ons vel zitten en een extra grote tas met ons meezeulen zodat we daar onze spullen in kunnen meenemen.

Makkelijk of toch niet door de maandelijkse moodies heenkomen

De ene vrouw wandelt vrij gemakkelijk door de maandelijkse moodies heen en weer een ander ligt een week lang ziek op bed.

PCOS

Ikzelf val tussen deze twee in. Ik heb PCOS en wandel daardoor niet gemakkelijk door mijn maandelijkse moodies heen, en daarbij zijn mijn cyclussen ook nog eens zeer onregelmatig waardoor ik ook in mijn agenda niet kan plannen om die week even een stapje terug te doen, wat meer thuis te werken en wat minder afspraken in te plannen. Waardoor ik vaak vriendinnen met teleurstellen omdat ik op onze afspraak toch niet kan komen omdat ik zo’n buikpijn of bloedverlies heb dat ik onder een dekentje op de bank lig met een grote reep chocola en een grote pot thee. Ik ben nog nooit thuis gebleven van het werk, al heb ik wel vaak de behoefte gehad om niet in mijn bureaustoel te zitten maar gewoon lekker op de bank te liggen met een kruikje.

Menstruatie ondergoed

XL tas

In deze periode nam ik altijd een extra grote tas mee met daarin 1 of 2 schone onderbroeken, een extra broek en pakken vol maandverband en tampons. Op de heftigste dagen is gewoon maandverband, zelf in combinatie met een tampon, niet voldoende en ben ik genoodzaakt om incontinentie luiers te gebruiken. Dit zit niet chill en die dagen loop ik het liefst in een joggingbroek zodat het allemaal wat minder opvalt. Maar ja op het werk kan ik niet in een joggingbroek verschijnen dus ga ik gewapend met extra onderbroeken en een broek toch maar werken. Meestal droeg ik dan extra dik maandverband, een tampon en daar overheen trok in dan een dikke legging of een boxershort van mijn man, alles er maar voor te zorgen dat ik niet zou doorlekken…drama dus.

Maandelijkse moodies

De oplossing voor de maandelijkse moodies

Maar dit is verleden tijd sinds ik de menstruatiebroekjes van Moodies draag. Deze comfortabele broekjes draag je als een normale onderbroek zonder dat je maandverband gebruikt.
Gezien mijn heftig menstruaties kreeg ik wel de tip om toch een tampon er bij te gebruiken.
De eerste dag van mijn menstruatie vond ik het erg spannend om het broekje te dragen. Mijn menstruatie begint altijd redelijk rustig, maar kan ook binnen een paar uur helemaal los barsten. Dus voor de zekerheid nam ik toch weer die extra onderbroeken, extra broek en pakken maandverband mee.
Maar het ging goed, ik voelde mij nog schoon en fris aan het einde van de dag en was niet doorgelekt.

Dag 2 en 3 en moodies ondergoed

Ik was benieuwd naar de tweede dag, want dag 2 en 3 zijn altijd de heftigste dagen, de dagen dat ik het liefst mijn bed niet uitkom en daar blijf liggen met een kruikje. Maar ik moest werken, dus ik sleepte mij uit bed, nam een douche, wat Aleve feminax, gebruikte een tampon en deed het broekje (die ik de avond daarvoor goed had uitgewassen) weer aan. Spannend, maar ik besloot om geen extra onderbroeken, broek en maandverband mee te nemen. Ik werk in het centrum en een drogist was om de hoek evenals een winkel waar ik een onderbroek en broek zou kunnen kopen, dus ik gokte het erop.
En ook deze dag kwam ik zonder kleurscheuren door. Het broekje hield (in combinatie met de tampon) het bloedverlies heel goed vast en ik voelde mij nog schoon en fris aan het einde van de dag.

Maandelijkse moodies

Ook de derde dag ging goed, weer zonder extra maandverband, extra onderbroeken en een broek op weg naar het werk. En wederom kwam ik deze dag zonder doorlekken door.

Goed bevallen

Omdat dit broekje mij zo goed is bevallen, maar ik het best lastig vind om elke avond het broekje te wassen/uit te spoelen en weer te drogen (en maar hopen dat het de volgende dag droog is), heb ik nog 3 broekjes erbij gekocht. Zo hoef ik niet elke dag de broekjes uit te spoelen en heb ik voldoende broekjes voor de hele periode (ik hoef nu nog maar 1x een broekje uit te spoelen of te wassen).

Moodies heeft voor elke vorm van menstruatie een passend broekje. Vloei je overdag niet zo erg, maar is het ‘s nachts een ramp? Dan kan je ervoor kiezen om voor overdag een broekje te dragen die voor de lichte dagen is en ‘s nachts zou je een heavy overnight broekje kunnen dragen.

De broekjes zitten als normaal ondergoed, erg comfortabel en onzichtbaar onder je broek, rok of jurk. Het broekje is absoluut lekvrij en laat geen nare lucht achter. Het broekje is goed uit te wassen. Ik spoel het broekje aan het einde van een werkdag uit, dan draag ik weer een normale onderbroek met maandverband of een incontinentie luier, het ligt er aan in welke fase van mijn periode ik zit. Aan het eind van de week gaan de broekjes gewoon mee met de was (maximaal 30 graden) en daarna kunnen ze weer schoon de kast in voor de volgende periode.

Vind je het ook zo’n gedoe elke maand om maandverband en tampons mee te slepen. Dan zijn de broekjes van Moodies  echt een aanrader.

Dit betreft een samenwerking met Moodies. 

(Visited 40 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *