bbq pastasalade

BBQ tip, zelf je pastasalade samenstellen

Het bbq seizoen is alweer in alle hevigheid losgebarsten. Met de hoge temperaturen op kost gaan in veel tuinen de bbq’s weer aan. Maak jij ook altijd te veel salades omdat iedereen weer iets anders lekker vindt en je niemand teleur wilt stellen? Herkenbaar probeem, ik weet van een aantal vriendinnen dat ze geen paprika lusten en van weer een andere vriendin dat ze geen kaas lust, ik zelf hou niet van tomaat en zo was het altijd weer een gepuzzel om een salade in elkaar te draaien die iedereen lekker vond. Omdat dat haast niet te doen was maakte ik altijd wel 4 of 5 verschillende salade, veel te veel natuurlijk waardoor wij de hele week salades aan het eten waren. Met dit recept kan je iedereen zijn eigen pastasalade laten samenstellen die ideaal is bij de bbq.

Leestip: Zelf bbq saus maken

Bbq

Bbq’en vinden wij erg gezellig, maar met z’n tweetjes is er eigenlijk niet zoveel aan. Eentje zit aan tafel en de ander staat aan achter de bbq het vlees te grillen. Daarom nodigen wij altijd vrienden, familie of collega’s uit om te komen bbq’n, het hoeven niet altijd grote aantallen te zijn, maar met z’n 4e is al gezelliger dan met z’n 2e.

Toen wij van ons appartement in Arnhem verhuisde naar een huis met grote tuin in Duitsland was een bbq het eerste wat mijn man kocht. Eindelijk na 11 jaar in een appartement gewoond te hebben konden we eindelijk eens zelf de bbq aansteken. In eerste instantie nog een kolen bbq, maar al snel kwam hij er achter dat voor het gene hij wilde doen een gas variant beter was. Dus ging de kolen bbq eruit en kwam er een gas bbq voor in de plaats. Nu maakt hij echt de lekkerste spareribs, pulled pork, pulled beef en veel meer lekkers. Ook in de winter staat hij graag te grillen, dus ik klaag niet;-).

Hoe maak je deze pick and mix bbq pastasalade?

Pick and mix pastasalade

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Bijgerecht, Salade
Trefwoord: bbq
Yield: 6 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 400 gram pasta neem een pasta die jij lekker vindt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels pesto je kan een potje gebruiken of het zelf maken
  • 100 gram doperwtjes ik nam bevroren erwtjes en liet deze ontdooien zonder te koken.
  • 100 gram maiskorrels
  • 2 bakjes mini mozzarella gehalveerd
  • 100 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • 50 gram olijven gehalveerd
  • 3 bosuitjes in dunne ringentjes
  • 100 gram gerookte spekjes uitgebakken
  • 100 gram feta kaas in stukjes gesneden
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 100 gram rucola
  • bosjes radijsjes door de helft of in kwarten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en giet af en doe er 1 eetlepel olie doorheen. Doe over in een grote kom en laat afkoelen. Af en toe omscheppen zodat de pasta niet plakt.
  • Schep 1 of 2 eetlepels pesto door de pasta en roer goed door
  • Doe alle overige ingrediënten in aparte kommen en serveer deze naast de pasta met pesto.
  • Nu kan iedereen pakken wat hij/zij lekker vindt om zijn of haar eigen pastasalade te maken.

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.

 

(Visited 195 times, 1 visits today)
Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept