Pasta met zalm en erwtjes

Pasta met zalm en erwtjes

Na een drukke dag heb je vaak geen zin meer om nog lang in de keuken te staan. Deze pasta met zalm en erwtjes is super snel klaar, makkelijk om te maken en ook nog eens gezond, wat wil je nog meer? Ook kinderen kunnen deze pasta wel waarderen.

KokenKoken

Geen visliefhebbers

Zoals ik al eerder vertelde zijn wij niet dol op vis, maar een stukje zalm dat kunnen we wel waarderen. Ik maak ook regelmatig een trybake met zalm (het recept zal ik ook binnenkort met jullie delen), erg lekker als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Gewoon alles op de bakplaat in de oven en klaar.

Ook bij de asperges of in de courgettesoep eten wij graag wat zalm. Maar bij zalm en kabeljauw blijft het eigenlijk altijd wel. Mijn man eet ook graag een haring, maar alleen als ik die geur ruik begin ik al te kokhalzen brrrr. Na het eten van een haring mag mijn man mij ook de rest van de dag ook geen kus meer geven, ja ik weet het het is erg, maar ik vind het echt heel erg vies.

Waar je ons ook heel erg blij mee maakt is een heerlijke grote pan met mosselen. Maar hebben jullie ook dat het eten van mosselen toch altijd een beetje voelt als Russisch roulette spelen? Je hoeft maar 1 verkeerde mossel te treffen en je brengt de rest van de dag of nacht door op het toilet. Dus ondanks dat we dit erg lekker vinden blijft het vaak bij een bakje gebakken mosselen bij de visboer.

Paling kan je ons ook wel blij mee maken, maar die prijzen he…niet normaal. En verder eten wij dus eigenlijk niet graag vis. 1x heb ik oester geprobeerd…nooit weer net als kaviaar brrrr. De oesters waren net een hap zout snot en de kaviaar…ik heb de smaak verdrongen maar oh my wat was dit smerig. Als je er er wel van houdt lekker blijven eten, maar mij niet bellen haha.

Oh en waar je mij absoluut middenin de nacht 7 dagen in de week voor wakker mag maken? Sushi!! Het is maar goed dat we hier in Duitsland geen thuisbezorgd of iets van die orde hebben, want ik zou echt elke dag sushi bestellen. Voor echt lekkere sushi moeten we zo’n 30 kilometer rijden, dus dat doen we niet zo snel, beter voor de portemonnee wel ;-).

Hoe maak je deze pasta met zalm en erwtjes?

Pasta met zalm en erwtjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Active Time12 minuten
Totale tijd17 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Opbrengst: 3 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 240 gram fusilli
  • klontje boter
  • 1 grote sjalot fijn gesnipperd
  • 140 gram bevroren erwtjes
  • 2 zalmfilets zonder huid
  • 140 gram creme fraiche
  • ½ blokje groentebouillon
  • bosje bieslook hoeveelheid naar smaak

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Smelt ondertussen een klontje boter in een pan, voeg dan de sjalot toe en bak 5 minuten of tot ze zacht zijn.
  • Voeg de doperwten, zalm, crème fraîche en 50 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje erdoor.
  • Kook 3-4 minuten tot de pasta gaar is en roer de bieslook en wat zwarte peper erdoor.
  • Doe de pasta erbij en roer even om tot alle pasta bedekt is met een laagje saus.
(Visited 192 times, 4 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept