Gevulde paprika

Gevulde paprika uit de slowcooker

Gevulde paprika mag je mij altijd voorschotelen. Het is gezond en je kan er echt eindeloos mee variëren.

Onze paprika plant of eigenlijk paprika planten staan in een kasje en waar ze vorig jaar nog dachten, doe het maar lekker zelf, geven ze dit jaar volop paprika’s.
Het is nog redelijk vroeg in het seizoen en toch heb ik al 2 paprika’s kunnen oogsten. Maar de planten zitten helemaal vol mini paprikaatjes en bloemen, dus ik “vrees” dat het heel veel paprikasoep, gevulde paprika en pastasaus gaat worden. En ik denk dat de buren ook wel blij zullen zijn.

Paprika
Moestuin

Onze moestuin is eigenlijk veel te groot voor ons tweetjes, maar ja het is zo leuk dus planten we deze toch helemaal vol. De courgette dacht in het begin mwah ik heb niet zo’n zin en doe lekker net of ik dood ga. Dus ik dacht ach jammer en kocht drie nieuwe courgette planten. Toen dachten de courgette planten haha grapje wij zijn niet dood, we are life and kicking…met als resultaat dat ik nu dus 6 courgette planten in de moestuin heb. Reken even uit, gemiddeld komen er rond de 30 courgettes aan een plant keer 6 planten….juist.

Dus is mijn man druk met het in elkaar timmeren van een kraampje waar ik groente voor een zacht prijsje in kan gaan verkopen. Want niet alleen de courgette denkt laten we eens lekker gaan groeien, ook de bonen (60 planten), bieten (25 planten), snijbiet (15 planten), spruitjes (30 planten) en broccoli (20 planten) krijgen het ineens op hun heupen en groeien bijna de moestuin uit.

We hebben nog niet heel veel variatie in de moestuin, maar de moestuin is dan ook nog lang niet klaar. We zijn nu op iets minder dan een kwart met omspitten, maar wilde toch dit jaar al iets doen dat we het eerste gedeelte maar vast hebben volgezet. Volgend jaar gaan we meer variatie aanbrengen en wat meer soorten in wat kleinere aantallen neerzetten.

We willen dit jaar eigenlijk ook nog boerenkool zaaien, maar dan moet eerste de agenda wat leger zijn zodat we voor eind juli de boerenkool in de tuin kunnen zetten en dus nog een gedeelte van de moestuin moeten omspitten. Wij vervelen ons niet ;-).

Gevulde paprika

Maar terug naar de gevulde paprika. Hoe maak je deze?

De gedroogde oregano kocht ik bij Van Beekum specerijen 

Gevulde paprika

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time3 uur 30 minuten
Totale tijd3 uur 45 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker
  • Food processor

Materials

  • 4 rode of gele paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 250 gram kastanje champignons fijn gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 75 gram groene kool heel fijn gesneden
  • 75 gram feta verkruimeld
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 50 gram waterkers
  • 30 gram walnoten
  • 25 gram hazelnoten
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen uitgeperst

Instructies

  • Verhit de eetlepel olijf olie in een pan en fruit de ui voor 3 minuten, voeg hierna de champignons toe en bak ook deze nog voor 3-4 minuten mee.
  • Voeg de kool en oregano toe en bak even mee voor 2 minuten
  • Haal de groente uit de pan en bewaar even apart
  • Bak in de pan van de groente het gehakt rul en bruin
  • Snijd de bovenkant van de paprika's en haal met een scherp mesje de zaadlijsten en zaadjes eruit. Doe dit voorzichtig zodat je niet door de paprika heen steekt.
  • Doe de groente bij het gehakt en meng goed door elkaar
  • Vul de paprika's met het gehakt mengsel en zet ze in de slowcooker
  • Bestrooi met de verkruimelde feta
  • Zet de slowcooker voor 3 1/2 uur op low tot de paprika's zacht zijn
  • Als de paprika's bijna klaar zijn gaan we de pesto maken
  • Doe de waterkers (als je dit niet kan vinden kan rucola ook), walnoten en hazelnoten in een foodprocessor en maal alles goed fijn
  • Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot je de juiste dikte hebt bereikt.
  • Als de paprika's klaar zijn drizzel je de pesto over de paprika's.
(Visited 4.574 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept