Frietjes Griekse style

Frietjes Griekse style

Toen wij in Amerika op vakantie waren heb ik me echt verbaasd over hoe je van een simpel frietjes een speciale maaltijd kunt maken.

Verbazende bakjes met friet

New York is wat mij betreft echt een stad van uiterste. Alles moet groter, mooier, stoerder, liever en unieker, zo ook een simpel bakje friet. Tijdens onze citytrip doken we ‘s middags een restaurant in om even een hapje te eten. De heerlijke frietgeur was buiten op straat al te ruiken onze maagjes waren al een tijdje aan het knorren, dus hop naar binnen.

Als snel dook er een serveerster op die ons naar een tafeltje begeleide en de kan met kraanwater kwam op tafel. Daarna kregen we de menukaarten en onze monden vielen open van verbazing. Dit waren niet gewoon frietjes, dit was een compleet culinaire cultuurshock. Frietjes met kaas en bacon, frietjes met truffel, frietjes met… noem het maar. Mijn man besloot voor een frietje te gaan met kaas, mosterd en jus, en ik ging voor de frietjes met truffelolie. Onze maagjes waren erg dankbaar en wij ook, want mijn god wat was dit lekker zeg.

Dit bracht mij op het idee om ook eens een wat ander bordje friet te maken en kwam op deze friet in Griekse style uit. Het is eigenlijk gewoon friet met een salade, dus je zou het ook een vegetarische kapsalon kunnen noemen haha. Maar het is echt verschrikkelijk lekker.

Frietjes Griekse style

Hoe maak je deze frietjes Griekse style?

Het is heel eenvoudig om deze frietjes te maken. En wil je liever een andere topping? Ook dat kan, wat dacht je van uitgebakken bacon met kaas? Of paprika, chorizo en kaas? Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een lekkere topping van maken. Ik heb eigenlijk alleen nog maar deze frietjes Griekse style gemaakt, maar het heeft mij wel geïnspireerd om ook eens wat andere smaken te gaan proberen. Alleen is een plak kaas boven op je patat niet lekker, dus ik ben nog aan het bedenken hoe ik een soort saus kan maken die je mayonaise vervangt en zo lekker tussen je patat doorloopt, maar het moet wel een echt goede kaassaus zijn. Dus daar ga ik nog even meer stoeien en zodra ik het eureka momentje heb gevonden deel ik dit uiteraard met jullie.

Je kan je gebruikelijke frietjes nemen. Wij hebben een airfryer en kopen altijd speciale airfryer friet, maar bak je de friet liever in de oven of de frituurpan ook dat kan allemaal..

Frietjes Griekse Style

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • Frituurpan of oven

Materials

 • 400 gram franse frietjes gebruik gewone friet of speciaal voor in de oven/air fryer
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 2 theelepels olijfolie
 • ¼ komkommer geschild en in kleine blokjes gesneden
 • 10 pitloze olijven door de helft gesneden
 • 6 kerstomaatjes in partjes
 • 1 eetlepel peterselie fijn gesneden
 • 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • 40 gram feta verkruimeld

Instructies

 • Meng de frietjes met de olijfolie en oregano. Hussel goed door elkaar zodat elk frietjes wat olie en oregano heeft. Bak de frietjes vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Terwijl de frietjes bakken, meng je de komkommer met de zwarte olijven, kerstomaatjes en peterselie. Meng de Griekse yoghurt met de helft van de verkruimelde feta in een aparte kom. Schep de frietjes in een serveerschaal, leg er de salade en het yoghurtmengsel op en strooi er de resterende verkruimelde feta over. Breng op smaak en serveer.
 • Happy summer!

Dit artikel bevat affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 192 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept