Pompoenpuree

Pompoenpuree

Naar aanleiding van de blog van gisteren kreeg ik toch een aantal vragen over het maken van pompoenpuree. Dus ik dacht ik maak er even een kort blogje van.

Pompoenpuree

Pompoenpuree is heel veelzijdig. Ik gebruik het behalve voor in de pumkin spice latte ook in taarten, cakes etc. Dit jaar hadden we zelf heel veel pompoenen, maar wanneer de pompoenoogst tegenvalt ga ik altijd naar een boer hier in de buurt, hij heeft echt duizenden pompoenen in allerlei soorten en maten. Daar neem ik dan een flinke voorraad mee, een aantal pompoenen snijd ik in kleine blokjes en die weck ik in. Op deze manier heb ik altijd pompoen op voorraad voor een lekkere soep. De andere pompoenen snijd ik in blokjes, kook ze en maal ze vervolgens glad met de staafmixer. En dat is eigenlijk wat pompoenpuree is.
Ik bewaar de pompoenpuree in kleine porties de vriezer, op het zakjes schrijf ik de datum wanneer het de vriezer in is gegaan en de hoeveelheid pompoenpuree die in het zakje zit. Zo weet ik bij het maken van bijvoorbeeld een taart exact hoeveel zakjes ik uit de vriezer moet halen om die taart te kunnen maken.

Kruiden

Ik kruid mijn pompoenpuree nooit wanneer ik het ga invriezen. Omdat ik de puree voor verschillende doeleinde gebruik heb ik hier ook verschillende kruiden voor nodig. Voor de pumkin spice latte gebruik ik graag kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel,  maar wanneer ik een taart of cake ga maken dan heb ik bijvoorbeeld aan alleen kaneel genoeg.
De kruiden die ik gebruik koop ik van Van Beekum Specerijen, hier weet ik in ieder geval zeker dat ik goede kruiden koop zonder troep erin.
Wil je pompoenpuree maken voor alleen de pumkin spice latte, dan zou je deze natuurlijk wel alvast kunnen kruiden voordat je het eventueel in de vriezer doet. Houdt er wel rekening mee dat de smaak van de kruiden in de vriezer enorm afzwakt en dat je wellicht nog wat extra kruiden moet toevoegen wanneer je latte gaat maken.

Hoe maak je pompoenpuree?

Normaal gebruik ik een mooie recepten template, maar dit recept is zo simpel dat ik deze voor dit recept achterwege laat. Mochten jullie het toch graag in een template willen omdat je het bijvoorbeeld wilt uitprinten, laat mij dit dan vooral weten, dan zet ik het recept alsnog in een mooie template.

Wat heb je nodig:

  • Pompoen (het maakt niet uit welke je neemt, ik gebruik van alles door elkaar, neem zoveel pompoen als je nodig denkt te hebben.)

Hoe maak je het?

  • De meeste pompoenen hoef je niet te schillen, maar voor een lekkere smeuige en gladde puree heb ik gemerkt dat je dit beter wel kunt doen.
  • Verwijder alle zaadjes en snijd de pompoen in kleine blokjes
  • Heb je een stoompan? Mooi deze kan je nu goed gebruiken. Heb je geen stoompan? Geen probleem je kan ook een vergiet gebruiken die bovenop je pan past.
  • Vul de stoompan met water, plaats het stoommandje er bovenin en vul dit stoommandje of je vergiet met pompoen. Plaats het deksel erop
  • Stoom de pompoen voor ongeveer 10 minuten en kijk daarna of de pompoen zacht is. Is het nog niet zacht stoom het dan nog wat langer tot het wel zacht is.
  • Is de pompoen goed, doe het dan in een kom en pureer het glad met een staafmixer.

Dit is het, simpelere wordt het niet toch?

 

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 149 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *