Romige tagliatelle met courgette en spekjes

Romige tagliatelle met courgette en spekjes

Tijdens onze vakantie was onze buurvrouw zo lief om voor onze poezen te zorgen en onze moestuin te sproeien. Ik zei tegen haar oogst alles maar wat klaar is en smikkel het lekker op, anders is het doorgeschoten als we thuis komen en dat is zonde. Zij heeft dus lekker gesmikkeld uit onze tuin, maar toch vond ik weer 4 grote courgettes die er echt af moesten toen we thuis kwamen. Van deze 4 maakte ik deze heerlijke romige tagliatelle met courgette en spekjes.

Romige tagliatelle met courgette en spekjes

Wat maakte ik de laatste tijd zoals van courgette?

Jullie hebben het al een paar keer voorbij zien komen deze zomer, maar onze courgette planten zijn een beetje overactief haha. 2 courgette planten was echt ruim voldoende geweest en 6 is echt een beetje overdreven. Maar goed zoals jullie al eerder konden lezen dacht ik dat 3 planten het niet zouden doen en kocht toen 3 nieuwe plantjes. En toen kwamen de andere plantjes ook ineens met hun koppie boven de grond uit – kiekeboe – . Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dan maar 3 gezonde planten eruit te trekken en weg te doen, dus ik liet ze staan. Met als gevolg dat het hele dorp inmiddels meegeniet van onze courgettes en ik al heel veel recepten met courgette heb gemaakt.

Als eerste maakte ik deze courgette frietjes , deze staan nog steeds met grote regelmaat op tafel. Lekker bij een salade of als vervanging van aardappelen.
Daarna volgende de recepten met courgette elkaar in rap tempo op, zoals deze lasagne, ratatouille en risotto. Courgettesoep hebben we ook al meerdere malen gegeten en in de vriezer liggen zakjes met courgette voor de soep, maar ook zakjes pastagroente waar ook courgette in zit.

Maar het werd weer tijd om een nieuw recept te bedenken, en zo kwam ik op deze heerlijke romige tagliatelle met courgette en spekjes uit.

Hoe maak je het?

Romige tagliatelle met courgette en spekjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 150 gram gerookte spekblokjes
 • 4 courgettes in dunne plakjes
 • 1 teentje knoflook uitgeperst
 • handvol geraspte parmazaanse kaas
 • 200 gram creme fraiche
 • 300 gram tagliatelle

Instructies

 • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
 • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes ongeveer 5 minuten tot ze knapperig zijn.
 • Zet het vuur wat hoger en voeg de courgette toe aan de pan. Bak 5 minuten of tot de courgette zacht en bruin is, voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
 • Schep een kopje kookvocht uit de pan.
 • Giet de tagliatelle af en doe in de koekenpan met de spekjes en de courgette. Roer op een laag vuur alles door elkaar met de crème fraiche en de helft van de Parmezaanse kaas en voeg ook een scheut pastawater toe als je de saus wat dunner wilt maken.
 • Breng op smaak en serveer in kommen en strooi de overgebleven parmazaanse kaas erover.

 

In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 965 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept