Millionaire's

Millionaire’s

Tegenwoordig hoor je het steeds vaker dat men Millionaire’s maakt. Ze zijn ideaal voor een verjaardag maar ook als traktatie op bijvoorbeeld je werk, school, bij een geboorte, bij een huwelijk etc. Je kan er eindeloos mee variëren. Vandaag houden we het simpel door klassieke millionaire’s te maken met karamel en chocolade.  Ik maakte niet al te lang geleden voor de geboorte van een meisje geboorte millionaire’s, deze zagen er niet alleen lekker uit ze waren ook super lekker. Ik ben vergeten foto’s te maken, maar beeld je klassieke millionaire’s in en dan dan boven op de chocolade roze muisjes.

Wat zijn het?

Ach, het verrukkelijke avontuur van Millionaire’s! Stel je voor: een decadente lekkernij die de tand des tijds heeft doorstaan, net als de geheime familierecepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Dit is geen gewoon koekje; nee, dit is een smaakvolle reis naar de welgestelde zijde van het dessertuniversum.

In de wereld van Millionaire’s treden smaken op als ware rocksterren op het culinaire podium. Een krokante basis van boterachtig koekdeeg dient als het fundament, terwijl een weelderige laag karamel de zoete symfonie begint te componeren. Maar wacht, daar is de grand finale – een rijke laag pure chocolade, die als een donker gordijn valt over dit gastronomische meesterwerk.

Dit smulavontuur is als een sprookje voor je smaakpapillen. Het is alsof je een bijeenkomst bijwoont van de meest elegante smaken die ooit hebben samengewerkt om je te betoveren. De karamel fluistert zoete geheimen, de chocolade danst met de subtiele bitterheid van pure verleiding, en het koekje geeft een knapperige bijdrage aan deze culinaire harmonie.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de textuur. Het is een genot om in dit verrukkelijke taartje te bijten, waarbij elke hap een feest van contrasten is,  knapperig ontmoet zacht, zoet omhelst zout. Het is alsof je een ticket hebt bemachtigd voor een exclusieve smaaktour door het land van overvloed.

Dus, laat je verleiden door de betovering van Millionaire’s Shortbread. Een zoete reis die je smaakpapillen betovert en je meeneemt naar de hoogten van gastronomische genoegens.

Hoe maak je het?

Dit is dus de klassieke variant, maar je kan eindeloos variëren met de bodem maar ook met de topping. Denk aan de muisjes bij een geboorte, witte chocolade, pepernoten etc. etc.

Millionaire's

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time1 uur
Totale tijd2 uur 15 minuten
Opbrengst: 24 stukjes
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • Bakvorm van 20 x 30 cm

Materials

Voor de koeklaag

 • 150 gram bloem
 • 200 gram ongezouten boter
 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • ¼ theelepel vanille extract

Voor de karamellaag

 • 90 gram boter
 • 1 blikje gecondenseerde melk a 397 gram
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Voor de chocoladelaag

 • 300 gram pure chocolade
 • 50 gram boter
 • 25 gram witte chocolade voor de decoratie gesmolten

Instructies

 • Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier. Wrijf de bloem en boter met je vingertoppen door elkaar tot het mengsel op broodkruim lijkt en roer dan de suiker, vanille extract en een snufje zout erdoor.
 • Schep het mengsel in een gelijkmatige laag in de bakvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Bak gedurende 45-50 minuten of tot het goudbruin is. Laat volledig afkoelen in de vorm.
 • Doe voor de karamel de boter, gecondenseerde melk, suiker en ahornsiroop in een pan met een snufje zout. Verwarm zachtjes tot het kookt en klop dan met een garde gedurende 6 minuten tot het dik en smeuïg is. Wees voorzichtig, want de karamel zal erg heet zijn. Laat 5 minuten afkoelen en giet dan de karamel over de koek. Laat volledig afkoelen.
 • Roer de pure chocolade en de boter in een kom boven een pan met kokend water tot het gesmolten is (of verwarm het in de magnetron en roer na elke 30 seconden om ervoor te zorgen dat het niet verbrand). Giet het chocolademengsel over de karamel zodra deze gesmolten en glanzend is.
 • Voor de decoratie doe je de gesmolten witte chocolade in een spuitzakje en spuit je deze kriskras over de chocoladelaag.
 • Laat de witte chocolade hard worden en snijd de millionaire's dan in vierkanten stukjes. Je haalt tussen de 20 en 24 stukjes uit dit recept.

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiternaard niks extra’s. 

(Visited 480 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept