Pindakaas, Puur-Koken.nl

Pindakaas pudding



Wat heb je nou weer bedacht zal je wel denken. Nou..pindakaas pudding en echt deze is echt TE lekker.
Dus zoek je nog een dessert voor de kerst die niet moeilijk is, maar wel een blikvanger zal zijn en erg lekker? Dan is moet je deze pindakaas pudding echt maken.

DePindakaaswinkel.nl

Pindakaas, Puur-Koken.nl

Mijn pindakazen haal ik altijd, maar dan ook echt altijd bij de DePindakaaswinkel.nl, alleen hier vind je de meest pure pindakazen, alleen pinda’s (en wat andere lekkere dingetjes als kaneel, chilipeper, ui enz).

Voor deze pudding gebruikte ik de Pindakaas met stroopwafel en kaneel, hierdoor krijg je een subtiele pindakaassmaak en proef je ook stroopwafel en kaneel, echt de ideale combi voor een heerlijk toetje. Maar je kan ook andere pindakazen gebruiken voor deze pudding.
Wat dacht je van Witte chocolade pindakaas of Kokos zeezout pindakaas of Dadel kaneel pindakaas, kortom bij de Pindakaaswinkel is de keuze reuze.

The easy way

Dit toetje draai je echt in een handomdraai in elkaar, je kan het ook al een dag van te voren maken, dus geen stress met de kerst zelf. En je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig, die je zeer waarschijnlijk al in huis zult hebben, dus ook nog eens budget proof.

Pindakaas pudding

Gang: dessert
Yield: 4 personen

Materials

  • 100 gram pindakaas
  • 90 gram bruine suiker
  • 3 theelepels maizena
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 480 ml melk

Instructies

  • Doe de maizena in een kopje en voeg een klein scheutje van de melk toe, roer dit tot een glad papje, voeg de rest van de melk toe en zet even opzij
  • Doe de bruine suiker in een pan met dikke bodem, doe er ook een paar eetlepels water bij en verwarm het tot het begint te borrelen
  • Voeg de melk en het zout toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Het kan zijn dat de suiker een beetje een klont wordt, dit geeft niks blijf roeren dan lost het vanzelf weer op
  • Blijf het mengsel op middelhoog vuur koken, blijf voortdurend roeren tot het net kookt
  • Haal de pan van het vuur en roer de pindakaas en de vanille extract er doorheen. Blijf roeren tot het een glad mengsel is.
  • Giet de pudding in leuke glaasjes en laat een paar uur of een hele nacht in de koelkast opstijven.
  • Je kan bij het serveren nog wat pinda's erover strooien en aftoppen met slagroom

Heb je dit recept gemaakt? Ik zou het leuk vinden als je mijn site hierin vermeld. Kijk ook eens op Instagram onder @puur__koken, hier vind je ook veel heerlijke recepten.

Dit is een samenwerking met de pindakaaswinkel. In dit artikel zitten affiliate links, als je via deze link pindakaas koopt krijg ik een kleine vergoeding, het kost jou niks extra’s. 

Please follow and like us:
Pindakaas, Puur-Koken.nl
Pindakaas, Puur-Koken.nl3

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept