Kaastaart

Kaastaart met Zwitserse kazen

Vroegahhh ging ik met mijn ouders ieder jaar 3 weken op vakantie in Zwitserland. We stonden altijd op dezelfde camping en ieder jaar waren er weer dezelfde vriendjes en vriendinnetjes. Ik heb hier echt topvakanties gehad. Wat ik mij ook nog heel goed kan herinneren was dat ik na het boodschappen altijd een stukje kaastaart met Zwitserse kazen kreeg.

Wij deden altijd boodschappen bij de Migros in Interlaken en boven de Migros had je een restaurant. Vaak gingen mijn ouders rond lunchtijd boodschappen doen, dat was het rustigste moment van de dag. Na het boodschappen doen gingen we altijd lunchen in het restaurant, namen mijn ouders altijd een halve kip of haan met patatjes, ik ging altijd, maar dan ook echt altijd voor een puntje kaastaart.

Lang gezocht naar recept

De smaak van deze kaastaart kon ik altijd zo weer oproepen, maar ik kon nergens een recept vinden die ook maar een beetje in de buurt kwam van deze smaak. Dus besloot ik om zelf te experimenteren met verschillende kazen om zo bij de juiste smaak in de buurt te komen.
Het heeft even geduurd, maar eindelijk was daar het moment dat ik een hap kaastaart nam en weer even terug ging naar het 9 jarige meisje.
Het recept wilde ik eerst niet delen, maar ik dacht uiteindelijk waarom ook niet. Misschien zitten hier nog meer mensen die graag naar Zwitserland op vakantie gaan, daar de kaastaart hebben gegeten en op zoek zijn naar het recept.

Kaastaart met zwitserse kazen daar moet je van houden?

Tja, hier kan ik niet zo goed antwoord opgeven, maar wat ik wel weet is dat mijn man, type ik lust geen kaas, deze taart echt verrukkelijk vindt. Ja er gaat een flinke hoeveelheid Zwitserse kaas in, maar dit vind ik heerlijk. Vooral Emmentaler heeft een iets wat zoete nootachtige smaak en smelt heerlijk weg. De Grûyere past heel goed bij de Emmentaler, deze kaas heeft ook een iets wat zoete nootachtige smaak en smaakt tegelijkertijd ook wat ziltig.

Leestip: Borrelbrood

kaastaart

Hoe maak je het?

Kaastaart met Zwitserse kazen

Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Zwitsers
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

Voor het deeg

  • 100 ml water
  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram koude boter in blokjes

Voor de rest van de taart

  • 250 gram Gruyere
  • 150 gram Emmentaler
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 5 eieren middelgroot
  • ½ theelepel zout
  • peper

Instructies

Het deeg maken

  • Doe de bloem, het zout en de boter in een kom
  • Wrijf dit tot een kruimelig deeg
  • Voeg het water toe en meng dit met de bloem, zout en boter (niet kneden)
  • Zet het deeg (minimaal) een uur in de koelkast
  • Vet een hartige taart vom in met boter
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee
  • Prik met de vorm een aantal gaatjes in het deeg

De taart maken

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Rasp beide kazen
  • Strooi de kaas over het deeg
  • Meng in een kom de eieren, slagroom en melk en voeg het zout en peper toe
  • Giet dit mengsel over de kaas
  • Bak de kaastaart in 25-30 minuten gaar in de oven
(Visited 651 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




3 comments