Pretlasagne met spekjes

Preilasagne met spekjes

Niks zo lekker als lasagne, je kan er goed mee variëren en zo kwam deze heerlijke preilasagne met spekjes uit mijn oven.
Toen ik dit gerecht maakte hadden wij een logeetje, een logeetje die nogal een moeilijke eter is, eigenlijk alles wat maar enigszins gezond is of lijkt is bij voorbaat al…lus ik nie.
Dus het was een hele uitdaging om iets te verzinnen wat ongezond is en met een P begint (pizza, patat, pannenkoeken), maar iets gezonds te verzinnen wat met een P begint En dus deed ik een gok en maakte ik deze preilasagne.

Leestip: lasagne met zelfgemaakte tomatensaus

Pretlasagne met spekjes

Preilasagne met spekjes voor een stoere vent

Mijn man deed heel stoer over het gerecht want het zou tovergroente bevatten, dit waren groente die niet vies waren, maar die juist super lekker waren. En Brandweerman Sam (zijn grote held) had dit ook gegeten en was daardoor zo groot en sterk en kon iedere brand blussen.
Grote ogen bij de kleine man en ik moest even weglopen omdat ik zo verschrikkelijk hard moest lachen.

Of het aan Brandweerman Sam lag, aan de lovende woorden van mijn man of dat hij het gerecht echt lekker vond, ik weet het niet. Zijn bordje ging schoon leeg en hij vroeg zelf om een tweede keer opscheppen.
Die avond brachten mijn man en ik hem naar bed, na een verhaaltje en een knuffel vertelde hij dat hij nu net zo stoer en sterk ging worden als Brandweerman Sam omdat hij twee bordjes had leeggegeten en hij het toch wel erg lekker vond. Wij beaamde dat natuurlijk en de volgende ochtend stond hij voor de spiegel te kijken of hij al “dikke spierballen” had. Wij hebben natuurlijk gezegd dat hij al bijna net zo sterk was al Brandweerman Sam, maar dat hij dan voortaan wel goed zijn groente moest opeten anders ging dat niet lukken.
Vervolgens dook hij de keuken in voor een boterham met pindakaas, want daar werd je volgens mama heel sterk van.

Maar goed preilasagne met spekjes dus, ik hoop dat jullie kindjes het net zo lekker zullen vinden als deze kleine stoere man.

Preilasagne met spekjes

Voorbereidingstijd30 minuten
Active Time45 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 450 gram tuinerwtjes uit de vriezer
  • 5 preien gewassen en in ringen gesneden
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • lasagnebladen
  • 125 gram mozzarella
  • handje verse tijm blaadjes van de takjes geritst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de spekreepjes zonder olie of boter bruin en krokant
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje
  • Bak de prei in het overgebleven vet voor ongeveer 10 minuten. Voeg na 5 minuten de tijm toe
  • Laat in een pan rustig de boter smelten zonder dat deze bruin wordt
  • Voeg de bloem toe en bak dit al roerend voor ongeveer 3 minuten op een laag vuur
  • Voeg de melk toe en blijf met een garde roeren tot je een sausje krijgt
  • Voeg de nootmuskaat toe en roer dit door
  • Meng door de bechamelsaus de prei en de tijm
  • Verdeel wat saus over de boven van een ovenschaal
  • Bedek dit met lasagne bladen
  • Daar bovenop de spekjes, wat bevroren tuinerwtjes en weer wat saus
  • Bedek met lasagne bladen en blijf dit herhalen
  • Eindig met een laag saus en verdeel hier de mozzarella over
  • Bak de lasagne ca. 35 minuten in de oven.
(Visited 321 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept