Meelmot

Hoe je meelmotten kunt bestrijden

Meelmotten zijn kleine, vliegende insecten die zich voeden met meel en andere droge voedingsmiddelen. Ze kunnen een echte plaag worden in huis, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ze te bestrijden.

Hoe je meelmotten kunt bestrijden

Meelmot

  1. Zorg ervoor dat je keuken schoon is. Meelmotten houden ervan in een vuile omgeving te leven, dus als je keuken schoon is, zullen ze minder snel voorkomen.
  2. Ruim je meel en andere droge voedingsmiddelen op. Meelmotten kunnen zich voeden met allerlei soorten voedsel, maar ze houden er especially van om meel en andere droge voedingsmotten te eten. Als je voedsel opbergt in luchtdichte containers, zullen de meelmotten er moeite mee hebben om erbij te komen.
  3. Gebruik meelmottenlokkers. Meelmottenlokkers zijn kleine apparaatjes die meelmotten aantrekken en vervolgens vangen. Ze zijn erg effectief en kunnen je helpen om een meelmotplaag snel onder controle te krijgen.
  4. Gebruik insecticiden. Als je een ernstige meelmotplaag hebt, kan het gebruik van insecticiden de enige optie zijn. Er zijn verschillende soorten insecticiden die je kunt kopen om meelmotten mee te bestrijden. Raadpleeg een expert voordat je een insecticide gebruikt, zodat je weet welk product het meest geschikt.

Nachtwerk

In ons vorige huis zagen wij af en toe een mot vliegen, we sloegen er geen acht op tot we werkelijk overal motten zagen. We wisten niet wat voor motten het waren, maar Google cam leerde ons dat het om de meelmot ging.
Het was geloof ik al 11 uur ‘s avonds maar toch zijn we gelijk alle voedselbronnen in onze keukenkastje nagelopen. En wat bleek in 9 van de 10 potten/zakken/blikken zaten motten of de larven van de motten…gatver.
We hebben dus alles weggegooid, zonde maar dit was de enige doeltreffende manier om van de mottenplaag af te komen. Daarna heb ik een sopje gemaakt van een hygiënisch schoonmaakmiddel en heb daar alle kastjes en ieder hoekje en gaatje in de keuken mee gesopt. Het was vervolgens half 1 ‘s nachts, maar de keuken was mot vrij en wij konden met een gerust hart gaan slapen.

Nu heb ik al mijn meel, cacao en andere droge voedingsmiddelen in glazen poten zitten en sindsdien heb ik geen enkele mot meer gezien.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *