Boursin

Boursin kip met pasta uit de slowcooker

kruiden en specerijen kopen

Op zoek naar een super easy receptje? Dan hoef je nu niet meer verder te zoeken.
Deze slowcooker kip met Boursin en pasta is niet alleen super eenvoudig, maar ook nog eens super lekker.

Het heeft ook niet super lang nodig, met 4 uurtjes ben je klaar om te eten. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en ook kinderen vinden deze pasta over het algemeen echt super lekker. Wil je er groente in doen? Ook dat is geen probleem, worteltjes, broccoli of bloemkool het kan allemaal en is allemaal super lekker.

Simpel

Normaal kan ik altijd een heel verhaal vertellen over de herkomst van een gerecht of welke variaties er op mogelijk zijn. Maar bij dit gerecht heb ik dat niet en ik zat dan ook een tijdje naar een knipperende cursor te kijken omdat ik niet wist wat ik nou eigenlijk over dit gerecht kon vertellen haha.

Het beste kan je de eenvoud van dit gerecht zelf ervaren door het gerecht te maken en dan hoor ik graag wat jullie er van vonden.

Lees/kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten

Boursin

Oké laat ik dan maar iets vertellen over Boursin, wat is het en waar komt het vandaag (je moet toch wat om een beetje leuke blog neer te zetten haha)

De geschiedenis van Boursin begint in 1957 bij de Fransman François Boursin. Hij opende in 1957 een kaasfabriek in Croisy-sur-Eure, een kleine gemeenschap in Noord-Frankrijk.

Jarenlang werkte François stilletjes en in het geheim aan het perfectioneren van deze bekende kaas. Alleen lekte in 1961 een Franse krant zijn geheim van in knoflook doordrenkte kaas uit. Maar het publiek leek van deze kaas te houden.
François had alleen geen recept, maar ging voor dit grote publiek aan de slag om dit alsnog te maken. Hij werkte een aantal jaar aan het recept om deze fromage frais, een traditionele Franse feestschotel op basis van zachte kaas, kruiden, knoflook, peper en zout.

In 1963 was François eindelijk tevreden over het recept en introduceerde hij het aan de wereld. De Boursin met knoflook en fijne kruiden kwam in heel Frankrijk bij feesten op tafel en al gauw werd dit merk een begrip.

Om nog meer geschiedenis te schrijven besloot François om als eerste kaas op tv te promoten in een reclame. In 1972 werd de tweede grote campagne gelanceerd en werd Boursin bekend van de slogan ‘Du Pain, du Vin, du Boursin’. Deze slogan wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in reclames van Boursin.

Boursin met kip en pasta uit de slowcooker

Voorbereidingstijd30 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: boursin, Kip, pasta
Opbrengst: 6 personen

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 600 gram kipfilet
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 kuipjes Boursin knoflook-fijne kruiden
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 120 ml kippenbouillon
  • 240 ml slagroom
  • parmazaanse kaas om op het laatste er overheen te strooien

Instructies

  • Leg de kipfilets in de slowcooker
  • Strooi het zout, peper, Italiaanse kruiden en de uitgeperste knoflook er overheen
  • Leg de Boursin bovenop de kip
  • Voeg de kippenbouillon toe
  • Zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Kook op het laatste de pasta, waneer deze klaar is voeg je deze samen met de slagroom toe aan de slowcooker, roer goed door.
  • Trek de kip met twee vorken uit elkaar
  • Schep op borden en strooi er nog wat parmazaanse kaas overheen

Dit artikel bevat affilate links. Wanneer jullie een product aanschaffen via deze links krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Het kost jullie niks extra’s. 

(Visited 10.858 times, 9 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




3 comments