Chocolademousse, Puur-Koken.nl

Chocolademousse onweerstaanbaar

Als ik bij een toetjesbuffet chocolademousse zie staan maakt mijn hart altijd even een sprongetje. Het liefst duik ik in die bak met mousse en eet ik alles op. Thuis maak ik het niet vaak (iets met calorieën enz), maar hebben een etentje dan maak ik het maar al te graag. Vaak niet zozeer omdat de gasten het zo lekker vinden, maar stiekem omdat ik dan altijd een beetje extra maak die ik helemaal zelf kan opsnoepen, ja ik weet het, ik schaam me er ook een beetje voor.

Chocolademousse maken is niet moeilijk, de moeilijkheid zit hem vooral in het luchtig kloppen van de eiwitten en deze ook luchtig houden. Het is ook belangrijk om super verse eieren te nemen, niet alleen voor het goed laten slagen van de mousse, maar ook omdat er rauwe eieren in gaan. Maar ik neem je stap voor stap mee, als je alles volgt zoals beschreven dan kan het echt niet mis gaan.

Chocolademousse, Puur-Koken.nl

 

Hoe maak je deze chocolademousse?

Chocolademousse

Active Time20 min
3 uur
Totale tijd3 uur 20 min
Gang: dessert
Yield: 4 personen
Auteur: Marjolijn

Materials

  • 4 eieren zo vers mogelijk
  • 4 eetlepels suiker
  • 200 gram pure chocode neem een goede kwaliteit
  • 250 milliliter slagroom
  • citroensap

Instructies

  • Ontvet de kom waar je de eiwitten in gaat kloppen met wat citroensap, doe dit ook bij de garde waarmee je gaat kloppen
  • Splits de eieren boven een kom en doe de eiwitten in de ontvette kom
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie
  • Klop de eiwitten met de suiker stijf. De eiwitten zijn stijf genoeg als je de kom op z'n kop kunt houden en de eiwitten er niet uitvallen
  • Klop het eigeel au bain marie luchtig, maar laat het eigeel niet te warm worden
  • Roer de gesmolten chocolade door het eigeel
  • Klop de slagroom stijf
  • Spatel de slagroom door het eigeel en de chocolade
  • Spatel als laatste het eiwit er doorheen
  • Probeer bij het spartelen alles er in zo min mogelijk slagen doorheen te spartelen, zo blijft je mousse het luchtigst.
  • Schep de chocolademousse in leuke schaaltje en zet tenminste 3 uur in de koelkast.

Zo simpel is het dus om een heel erg lekker, maar eenvoudig dessert op tafel te zetten.

Leestip: Toblerone semifreddo

Kwaliteit van de chocolade

Ik koop voor de chocolademousse altijd een goede kwaliteit chocolade.
Je kan denken aan Chocolat Stella Brazil 70% of Côte D’Or Culinaire.
Maar de chocolade van de supermarkt huismerken volstaat ook, al zal je dan misschien een iets minder krachtige chocoladesmaak krijgen. Neem in ieder geval altijd een pure chocolade van tenminste 70% cacao. Ik gebruik eigenlijk altijd deze Intense puur van Côte D’Or met 86% cacao. Deze chocolade zou ik niet graag zo eten, maar voor deze chocolademousse is hij echt ideaal. Je krijgt er een hele krachtige chocoladesmaak van, maar doordat je slagroom en eiwit toevoegt is het niet bitter, echt een aanrader. Maar het is jouw chocolademousse, dus kies vooral een chocolade die jij lekker vindt.

 

Chocolademousse, Puur-Koken.nl

Please follow and like us:
Chocolademousse, Puur-Koken.nl
Chocolademousse, Puur-Koken.nl7

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept