Oh jongens dit is echt weer een pareltje. Ik maakte dit recept op onze housewarming party, hiervoor sneed ik de kippendijen in kleinere stukjes en prikte ze vervolgens op een sateprikker. Het was echt twee keer met de ogen knipperen en toen waren ze al op. Het recept is echt zo simpel en je kan er dus een borrelhapje van maken door de kippendijen in stukjes te snijden, maar je kan de kippendijen ook heel laten en het dan bij groenten of salade eten.
Feestje
Feestjes zijn echt de uitgelezen kans om nieuwe recepten te proberen. Op onze housewarming had ik een buffet gemaakt met salades, vleeshapjes, Vega hapjes, broodjes, smeersels enz. De meeste recepten verzon ik ter plekken en dan is het altijd maar afwachten of het goed uitpakt haha. Maar gelukkig zijn onze familie en vrienden inmiddels wel iets gewend en durven ze alles wel te proeven.
Leestip: Gehaktballetjes met pinda-ketjapsaus.
Kippendijen met bruine suiker en knoflook
Dit klinkt toch al gewoon lekker? Kip met knoflook stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken, maar aangezien mijn man niet gek is op kip besloot ik dat onze vrienden dan maar proefkonijn moesten zijn. Alleen kip met knoflook vond ik een beetje flets van smaak, maar door het toevoegen van bruine suiker werd het echt een super lekker stukje vlees.
En het is ook nog eens super simpel, gewoon alles in de slowcooker, 4 uur op low en klaar is je kip, makkelijker dan dit gaat het echt niet worden want je hoeft niet eens iets te snijden haha.
Tip: de fijnste en beste keukenmachines
Kippendijen met bruine suiker en knoflook
Equipment
- Slowcooker
Materials
- 5 kippendijen zonder bot
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
- 60 gram bruine basterd suiker
Instructies
- Doe de kip, zout, peper, knoflook en suiker in de slowcooker
- Zet de slowcooker voor 4 uur op low
ik ga dit vermenigvuldigen met 4 en morgen maken, ben erg benieuwd, vooral omdat hier geen vocht als toevoeging bij staat vermeld.
Wat leuk, ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden.
Over het vocht, er gaat echt meer dan genoeg vocht uit de kip komen. Wij kopen onze kip op de boerderij, deze bevat heel weinig vocht. Maar kip uit de supermarkt wordt altijd volgespoten met vocht en dat zal je ook gaan terugzien in het gerecht.
Nou ik ga ervoor vandaag. Sinds kort een slowcooker en er is nog niks lekkers uitgekomen. Kleurloos en smaakloos. Maar hoop dat dit lukt. Geen vocht toevoegen vind ik nog eng maar ik fa ervoor.
Succes!! Het kan zijn dat er bij supermarkt kip veel vocht vrijkomt, je kan dan telkens wat vocht met een lepel weghalen. Dus extra vocht toevoegen echt niet doen.
Wel heel zoet. Volgende keer minder suiker maar met ketjap. Verder vonden wij het heerlijk. De kruiden worden vanzelf marinade omdat er best wat vocht uit de kip komt. ????????
Haha hij is zeker zoet, maar zoetekauw als ik ben vind ik dat niet erg. Met ketjap kan ook erg goed.
Bij ons was deze niet echt in de smaak gevallen, maar dat komt misschien omdat er erg weinig (geen) vocht uit de kip kwam en de kruiden en suiker er dus eigenlijk een beetje boven op lagen.. Iedeetjes om dit op te lossen zodat ik het nog een keer kan proberen.
Ahhh wat jammer om te horen. Je zou zelf een klein laagje vocht kunnen toevoegen. Je kan ook uien op de bodem leggen, daar creër je ook vocht mee.
Dank je. Dan ga ik dat proberen.
Ben benieuwd, word mijn eerste keer crockpotten, dus dit recept maar gepakt. Ziet er smakelijk uit, hopelijk komt dat bij ons er ook zo uit te zien. Heb wel minder suiker gebruikt (48 gram) en verse knoflook, een heel bolletje, en een scheutje dikke ketjap (zoet) toegevoegd. Nu 4,5 uur wachten…..:-)
En hoe was het?
Heeft u ze voor of na aan de sate prikker geregen?