Paaslunch

Paaslunch, toast met eitje, zalm en avocado

Niets zo gezellig als met je hele gezin, familie en/of vrienden aan een grote tafel te zitten voor de paaslunch.
Dit jaar zal er voor ons niet echt een paaslunch inzitten (tenzij we uitgenodigd worden door familie of vrienden ;-)), we zitten met de Pasen midden in een verhuizing en hebben dan zeer waarschijnlijk nog geen keuken. Maar volgend jaar ga ik zeker weer familie en/of vrienden uitnodigen voor een gezellig paaslunch.

Paaslunch

Tijdens de paaslunch serveer ik het liefst allemaal kleine gerechtjes, zoals mini quiches, wat tapas, muffins enz. Ook staat er altijd een mand met vers brood op tafel en lekker beleg, zo heeft ieder wat wils. Uiteraard mogen de eieren met Pasen niet ontbreken, maar een gekookt eitje is dan weliswaar erg lekker, het is ook erg gewoontjes. Wil je eens iets anders op tafel zetten dan een simpel gekookt eitje? Maak dan deze toast met zalm, avocado en een gepocheerd eitje, ik weet zeker dat je gasten versteld zullen staan.

Paaslunch moet simpel blijven

Ik hou de paaslunch het liefst simpel, er eten vaak ook kinderen mee en dus kan ik wel aankomen met ingewikkelde gerechten, een simpele boterham gaat er vaak het beste in bij de kinderen. Deze toast met zalm, avocado en een gepocheerd eitje ziet er ingewikkeld uit, maar heb je eenmaal het pocheren van eieren onder de knie dan staat het binnen mum van tijd op tafel.
Voor het pocheren van eieren heb ik een heel handig trucje, op die manier kan echt iedereen eieren pocheren en kan er (bijna) niks mis gaan.

Paaslunch

Hoe maak je deze toast?

Voor ik het recept uitschrijf zal ik jullie eerst een trucje leren voor het pocheren van eieren. Bij mij ging het vaak mis wanneer ik het rechtstreeks in een pan deed, maar sinds ik dit trucje gebruik krijgt ik echt perfect gepocheerde eieren.

Doe het ei voor ei, zo houd je overzicht en kan er niks mis gaan.
Wat heb je nodig?
* Eieren
* Boterhamzakjes
* Olijfolie
* Kommetje
* Pan met koken water

Hoe maak je het?
* Smeer met je hand het zakje in met een beetje olijfolie (dit helpt straks om het ei heel uit het zakje te krijgen)
* Zet de pan met water op en wacht tot dit aan de kook komt
* Leg het zakje in een kommetje en tik hier voorzichtig een eitje in
* Leg voorzichtig een knoop in het zakje
* Til het zakje voorzicht op en zorg dat het ei in de punt van het zakje blijft zitten
* Leg het zakje in het water en laat het eiwit in 5 a 6 minuten stollen
* Knip het zakje voorzicht open en laat heel voorzichtig het eitje uit het zakje glijden

Klaar is je perfect gepocheerd eitje

Dan nu de rest van het recept

Gepocheerd ei op toast met zalm en avocado

Active Time20 minuten
Gang: Lunch
Opbrengst: 6 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 3 avocado's eetrijp
  • 3 plakken gerookte zalm
  • 6 gepocheerde eieren
  • peper
  • zout
  • 6 sneden geroosterd brood

Instructies

  • Hoe jullie de eieren moesten pocheren heb ik al uitgelegd
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Halveer de avocado's en verwijder de pitten
  • Snijd een klein stukje van de bolle kant van de avocado zodat deze netjes blijft liggen
  • Bak de avocado ongeveer 10 minuten in de oven
  • Haal de avocode eruit en lepel de avocado leeg boven een kommetje of bord
  • Prak de avocado fijn met een vork
  • Verdeel de avocado over de geroosterde boterhammen
  • Leg er een halve plak zalm op
  • Leg het gepocheerde eitje er boven op en bestrooi met peper en zout
  • Serveer de toast met het gepocheerde ei nog heel, snijdt het eitje voorzichtig aan tafel een stukje open zodat het eigeel over de zalm, de avocado en toast loopt.

Leestip: burrito’s met ei, bacon en zure room

(Visited 236 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept