pasta

Pasta met spinazie, champignons en parmazaanse kaas

Pasta met spinazie, champignons en parmazaanse kaas is niet alleen heel erg lekker, het is ook super snel klaar en nog beter…je gebruikt maar 1 pan, nou vooruit 2 want je kookt de pasta apart, maar daarna gaat alles in 1 pan. Super handig dus om te maken na een dag hard werken of een dagje weg.

Ik gebruik in dit recept een beetje chili flakes voor net een beetje meer pit. Maar eten er kinderen mee of houd je niet van, dan kan je het ook gerust weglaten.

Wanneer ik echt geen tijd heb om te koken, dan wil ik voor dit gerecht ook nog wel eens de slowcooker pakken. Gewoon alles er in, op low en eten maar.

pasta Vegetarisch of met vlees?

In dit recept voor deze pasta gebruik ik geen vlees. Maar je kan er heel goed wat ham- of spekblokjes in doen. Of lekkere zalm of garnalen. Ik heb hem ook wel eens gemaakt met uitgebakken stukjes chorizo of salami, ook heel erg lekker.

Leestip: Salade met mango en gerookte kip

spinazie Opwarmen of niet?


Omdat er spinazie in deze pasta zit warm ik het liever niet op. Maar na een zoektocht op Google kom ik tegenstrijdige berichten tegen. De ene website zegt dat je diepvries spinazie prima nog een keer kunt opwarmen en weer andere websites zeggen dat dit absoluut niet kan.
Wat is jullie mening? Kan je diepvries spinazie nog een keer opwarmen of niet?
Ik hou het bij veilig en gooi, hoe zonde ook, het weg als er iets overblijft.
Bij gerechten met spinazie probeer ik ook altijd heel afgepast te koken om niks of zo weinig mogelijk over te houden.

Pasta met spinazie, champignons en parmazaanse kaas

Gang: Hoofdgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 400 gram pasta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram champignons in plakjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 300 gram spinazie vers of uit de diepvries
  • 50 gram geraspte parmazaanse kaas
  • 125 ml groente bouillon
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel rode chili flakes
  • olijfolie

Instructies

  • Gebruik je diepvries spinazie laat deze dan eerst ontdooien
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak op een middelhoog vuur de ui voor 2-3 minuten
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze voor 3 minuten mee tot ze bruin zijn
  • Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee
  • Voeg de spinazie toe en voeg de peper toe
  • Voeg de groente bouillon, de slagroom en de parmazaanse kaas toe
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de spinazie, roer goed door.
  • Strooi er wat chili flakes overheen
(Visited 2.472 times, 3 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 comments