Vandaag dit heerlijke recept van slowcooker kip in mango-kokossaus. De zomer komt er weer aan, dus het is weer tijd voor wat zomerse gerechten. Nu we verhuisd zijn, de keuken weer in ingepakt en alle andere spullen weer op hun plek staan, is het eindelijk weer tijd om weer regelmatig de keuken in te duiken om een heerlijk gerecht te maken.
Slowcooker in de zomer
Veel mensen denken dat de slowcooker echt iets is voor de herfst en de winter, maar ik gebruik hem het hele jaar door.
Ook in de zomer kan je er heerlijke curry’s in maken of wat dacht je van deze saffraanrisotto.
Dus mocht je nog geen slowcooker hebben aangeschaft omdat je denkt dat deze de helft van het jaar stof staat te vangen in een kast, zet deze gedachte aan de kant, schaf een slowcooker aan en verras je zelf door ook in de zomer heerlijke gerechten uit de slowcooker te maken.
Waar komt dit recept vandaan?
Tja goeie vraag, ik ben eigenlijk een beetje aan het experimenteren geslagen en kwam op deze verrassende combinatie. Het is een beetje tropisch, maar heeft zeker een Oosterse smaak. Dus laten we zeggen dat het een beetje uit Curacao komt en een beetje uit India? Ik heb echt geen flauw idee haha. Het is een ontzettend lekker recept en dat is het belangrijkste toch?
Met brood of rijst
Het recept is zowel met lekkere naan te eten of met rijst. Wij vinden het met rijst het lekkerste. Maar wanneer wij eters krijgen zet ik zowel een pannetje rijst op tafel als naan, want niet iedereen houdt van rijst en naan gaat er meestal wel als zoete koek in. Je zou het zelfs ook zonder rijst of naan kunnen eten, want alleen de kip in mango-kokossaus is zo ook al erg lekker. Ik ben dan ook bewust een eindje gaan fietsen toen het gerecht in de slowcooker zat, dit voorkwam dat ik de pan al had leeggesnoept voor het ‘s avonds op tafel zou komen.
Hoe maken we deze slowcooker kip in mango-kokossaus?
Kip in mango-kokossaus
Equipment
- Slowcooker
- Hakmolentje
Materials
- 700 gram kippendijen
- 350 mango uit de vriezer
- 1 rode peper
- 1 ui
- 4 bosuitjes
- 2 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel gembersiroop
Instructies
- Laat de mango bijna helemaal ontdooien
- Snijd de kippendijen in stukken
- Leg de stukken kippendij in de slowcooker
- Snijd de ui grof, de bosuitjes in ringen en de rode peper door de helft, schil de gember
- Doe de ui, gember, bosuitjes, rode peper, knoflook en mango in een hakmolen en maal dit fijn.
- Voeg de sojasaus, vissaus, gembersiroop, suiker en kokosmelk toe aan de mangosaus en meng dit nog een keer goed door elkaar
- Giet de saus bij de kip en zet de slowcooker 4 uur op low
- Kook de laatste 20 minuten de rijst of bak de naan
Eet smakelijk!