Duivelse kip

Weer een nieuwe recept voor jullie. Wij zijn vandaag begonnen met een koolhydraat arme leefstijl, er moeten echt kilo’s vanaf. Mijn nichtje gaat trouwen, ik heb een prachtige jurk gezien die ik die dag aan wil, maar dan moeten er echt 15 kilo (op z’n minst) van af.

We hebben al eerder een koolhydraatarm dieet gevolgd en zijn toen (in combinatie met sporten) veel afgevallen (ik 25 kilo), maar ondertussen zitten die kilo’s er allemaal weer lekker aan. Tijd om weer wat te gaan doen.
Waren we fanatiek begonnen met Weight Watchers stond dat ons al snel tegen, iedere korrel rijst, iedere aardappel, iedere groente moest afgewogen worden, zo vaak dat wij al geen zin meer hadden om te eten. Dus dat werd hem niet. Nu dus maar weer teruggevallen op koolhydraatarm, eens kijken of dat weer net zo goed gaat als 3 jaar geleden.

Dit recept kan je zowel met als zonder koolhydraten eten. Wij aten het bijvoorbeeld met courgette spaghetti, maar je kan er ook voor kiezen om gewone spaghetti te nemen. Het recept is ook nog eens lekker snel klaar, dus ook na een drukke dag een ideaal recept. Of maak het vooraf klaar, dan hoef je alleen nog maar je pasta te koken. Vandaag maakte ik het in de slowcooker zodat ik ondertussen ook kon studeren, je kan er dus alle kanten mee op.

Duivelse kip

Marjolijn
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 ui
  • 400 gram chinese wokgroente
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 ½ theelepel sambal manis
  • 1 knoflookteentje uitgeperst
  • 15 gram nasikruiden

Instructies
 

  • Begin met het maken van de marinade. Doe in een kommetje: de ketchup, azijn, sojasaus, knoflookteentje, nasikruiden en sambal en meng dit goed door elkaar
  • Snijd de kip in blokjes en bak deze aan in een beetje olie of boter
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten
  • Als de kip aangebakken is doe je de wokgroente en de champignons erbij en bak je het voor 5 minuten op hoog vuur, voeg vervolgens de marinade toe en laat het vervolgens 20 minuten zachtjes pruttelen. De laatste 5 minuten doe je de creme fraiche erbij
  • Kook ondertussen je gewone spaghetti of courgette spaghetti
  • Serveer de kip en de spaghetti apart van elkaar.

Voor de tomatenketchup gebruikte ik dit recept. 

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Laat het vooral weten in een reactie.

De komende tijd zal ik wat vaker koolhydraat arme recepten delen, vaak zijn deze recepten ook gewoon met koolhydraten te maken. Bijvoorbeeld een hartige taart maak ik zonder het bladerdeeg, volg je geen Kha dieet dan kan je het ook goed met bladerdeeg maken. In gerechten met rijst zal ik bloemkoolrijst nemen, maar je kan ook gewone rijst nemen. Voor de pasta neem ik courgette spaghetti of een andere Kha pasta.

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept