Kipsaté met pindasaus, Puur-Koken.nl

Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met Pindasaus wie houdt er nou niet van? Bij een bbq is het heerlijk, maar vaak worden de sateetjes dan kant en klaar gekocht en komt de satésaus uit een potje. Wisten jullie dat het heel eenvoudig was om een flinke schaal kipsaté zelf te maken? Je hebt er niet veel voor nodig en het kost je ook niet zo heel veel tijd. Dus terwijl manlief zich met het vuur en de kolen bemoeid kan jij op je gemakje een flinke schaal kipsaté maken. En ook de pindasaus is reuze simpel om te maken. In dit recept maak je pindasaus van pinda’s, maar wil je een makkelijker manier dan kan je het ook met pindakaas, kokosmelk en een scheutje ketjap doen. De pindakaas koop ik bij de Pindakaaswinkel.

Kruiden voor de Kipsaté

Alle kruiden in dit gerecht koop ik bij Van Beekum Specerijen. Van Beekum heeft niet alleen heel erg veel keus in verschillende kruiden en specerijen, ook verkopen zijn kruiden en specerijen waar geen rotzooi aan toe is gevoegd en dat proef je zeker terug in je gerechten.
Neem voor de gein maar eens een kaneelstokje uit de supermarkt en doe deze in een kop heet water. Je zal tijdens het drinken ergens vaag in de verte wat kaneel proeven. Doe nu ditzelfde met een kaneelstokje van Van Beekum, je proeft duidelijk kaneel. Op deze manier maak ik altijd mijn eigen wintertheetjes. Stokje kaneel, 2 steranijs, 2 kruidnagels, stukje sinaasappelschil en stukje gember, heerlijk!

Kipsaté met pindasaus, Puur-Koken.nl

Als mijn moeder vroeger nasi of bami maakte dan kwamen daar ook standaard zelfgemaakte sateetjes en pindasaus bij. Soms maakte ze het van kip en soms maakte ze het van varkensvlees, ook gebruikte ze wel eens in stukjes gesneden speklap, ze kocht dan bij de slager dikke speklappen, deze sneed ze in stukjes en maakte daar saté van, echt goddelijk!
In dit recept maak ik gebruik van kippendijen, maar je kan ook gerust varkensvlees of speklapjes gebruiken.

Ben je gek op pindasaus dan heb ik nog wat lekkere receptjes voor je. Dit Indische gehaktbrood met pindasaus en deze gehaktballetjes.

Kipsaté met pindasaus, Puur-Koken.nl

Hoe maak je deze Kipsaté met pindasaus?

Kipsaté met pindasaus

Voorbereidingstijd15 min
Active Time10 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: indonesisch
Yield: 8 personen
Auteur: Marjolijn

Materials

  • 8 kippendijen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels citoensap
  • 2 theelepels sesamolie

Voor de pindasaus

  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel koriander
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels sojasaus
  • 250 mililiter water

Instructies

De Kipsaté maken

  • Snijd de kippendijen in blokjes en rijg ze aan satéstokjes
  • Verwarm een grill of de grill in de oven (250 graden)
  • Sojasaus, limoensap en sesamolie mengen en de kip hierbij doen. Roer goed om en laat de kip een half uurtje marineren (langer kan ook, maar niet langer dan 2 uur)
  • Plaats de Kipsaté op de grill of leg deze onder de grill in de oven en bak deze tot het vlees gaar is (maak ondertussen de pindasaus)

Pindasaus maken

  • Doe de pinda's, sjalotjes, knoflook, komijn, koriander, honing, sojasaus en water in een keukenmachine en pureer dit fijn.
  • Giet het mengels in een koekenpan en roerbak dit tot het vocht is verdampt en er een dikke saus overblijft.
  • Giet de warme satésaus over de kipsaté

Ik ben benieuwd of jij ook zo gek bent op zelfgemaakte kipsaté met pindasaus en of je ook een authentiek recept hiervoor gebruikt. Mocht je nog een lekker recept weten voor pindasaus dan hou ik mij zeker aanbevolen, ik probeer graag nieuwe dingen uit.

Please follow and like us:
Kipsaté met pindasaus, Puur-Koken.nl
Kipsaté met pindasaus, Puur-Koken.nl3

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept