Prettaart met ham

Preitaart met ham

Preitaart met ham een lekker kopje soep ideaal voor een zaterdagavond. De soep kan je al van te voren maken en ook de preitaart kan je al voorbereiden zodat deze alleen nog maar de oven in hoeft, hoe makkelijke wil je het hebben?

Tip: koop de tijm (en andere kruiden) bij Van Beekum Specerijen zo weet je zeker dat je pure kruiden zonder troep in huis haalt.

Dit recept heb ik van mijn moeder. Ondanks dat mijn vader geen prei (en uien) lustte maakte ze deze taart wel regelmatig voor ons tweetjes. Mijn vader at dan alleen een kopje soep met een boterham, mijn moeder was wel goed maar niet gek haha.
In de loop der jaren heb ik het recept een beetje aangepast en hier en daar mijn eigen ideeën erin gelegd. Maar dit doet zeker niks af aan de smaak, hij is nog net zo lekker, maar dan met een persoonlijke touch.

Leestip: Quiche Lorraine 

Prettaart met ham

Preitaart met ham, hoe maken we dat?

Het recept is echt heel simpel. Zelfs al ben je geen goede kok of kokkin, deze preitaart gaat ook jou lukken. Wil je liever een vegetarische variant? Ook dat kan, laat dan de ham eruit of vervang door een vleesvervanger.

Prettaart met ham
Afdrukken
5 van 1 stem

Prettaart met ham

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time35 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: ham, Hartige taart, prei, Quiche
Opbrengst: 4 personen

Equipment

  • Hartige taartvorm van 24 cm

Materials

  • 3 preien
  • 8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 1 bakje hamreepjes
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 6 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram geraspte oude kaas

Instructies

  • Snijd de preien over de lengte door en was deze goed. Snijd daarna in ringen
  • Kook de prei ongeveer 5 minuten en laat daarna goed uitlekken
  • Vet de vorm in en bekleed deze met het bladerdeeg
  • Verdeel de hamblokjes over de bodem en strooi de tijm erover
  • Meng in een kom de eieren met de ricotta en de kaas, breng op smaak met een beetje zout
  • Schep de prei door het eiermengsel en verdeel het over de deegbodem
  • Bak de taart ca. 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

Ben jij ook zo gek op hartige taart? Wat is jou favoriet? Ik hoop dat deze preitaart met ham tot je favorieten gaan behoren.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 comments