Thaise kippensoep

Thaise kippensoep met rijst uit de slowcooker

kruiden en specerijen kopen

Oosterse soep is altijd, maar dan ook echt altijd een goed idee :-). Deze Thaise kippensoep dus ook.
Mijn man wilde graag Thom Khai Kai soep eten, maar dit kende ik ondertussen al wel, dus ik wilde graag iets anders proberen, maar ja wat?
Veel recepten kwamen toch weer uit bij de Thom Khai kai en dus bleef ik zoeken naar iets wat wel de typische Thaise smaken heeft, maar toch iets anders is dan Thom Khai kai.

Thailand staat nog steeds hoog op ons verlanglijstje van reizen om te maken. Maar op ons lijstje staan nog zeker 20 andere reizen die we ook graag willen maken en ja wat gaat dan voor? Luxe problemen.
Voorlopig hebben we de grote reizen even uitgesteld, want we willen eerst onze woonkamer gaan uitbouwen met zo’n 15m2, dus halen we met deze Thaise soep Thailand maar in huis

Leestip: Chicken Tikka Masala 

Thaise kippensoep

Pittig of niet

Deze soep maak ik met rode curry pasta (ik deed dit keer makkelijk en kocht het omdat de rode pepers uit de diepvries opwarmen en ik eigenlijk geen zin had in gedoe haha), eten er kinderen mee zou je er ook voor kunnen kiezen om de gele curry pasta te gebruiken, dit is de mildste variant.

Wil je voor echt spicy gaan dan kan je ook voor de groene curry pasta gaan, dit is de meest pittige variant van de curry pasta’s en dus alleen voor de echte waaghalzen (grapje).

Ikzelf houd niet zo van pittig, mijn man wel dus ga ik altijd voor de middenweg en kies voor de rode variant.

kruiden en specerijen kopen

Hoe maak je deze thaise kippensoep met rijst?

Deze Thaise kippensoep is echt niet veel moeilijker om te maken dan bijvoorbeeld een erwtensoep of welke soep dan ook. Laat je dan ook niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt.

Thaise kippensoep met rijst

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 15 minuten
Gang: Soep
Keuken: Thais
Trefwoord: Kippensoep, Slowcooker, Thais
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 3 kippendijen zonder bot
  • 2 wortels in stukjes gesneden
  • 400 gram pompoen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 cm verse gember geschild en geraspt
  • eetlepel rode curry pasta
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 60 gram basmati rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ eetlepel limoensap
  • 1 liter kippenbouillon

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de kokosmelk en limoensap, in de slowcooker
  • Zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Trek na 4 uur de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg de kokosmelk en limoensap toe, roer goed door.
    Laat de soep niet meer koken zodra de kokosmelk erin zit.
  • Als je een gladde soep lekkerder vindt, kan je de soep ook glad pureren.
(Visited 1.203 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept