Chinese wrap met zoetzuur vlees

De Chinese keuken, je mag mij er ‘s nachts echt voor wakker maken. Vooral recepten die veel tijd vergen maak ik graag en dan het liefst voor onze lieve familie en/of vrienden.

Papa

Mijn vader was ook zo dol op de Chinese en de Indische keuken, maar mijn moeder had niet altijd zin om uren in de keuken te staan om al dat lekker voor hem klaar te maken. Zij reden dus vaak langs de Toko om heerlijk Indische eten te halen of ze bestelde op zondag een heerlijke maaltijd bij de Chinees.
Maar als ik een belletje deed en vroeg of ze Indisch kwamen eten bij ons dan zat mijn vader al half in de auto.

Qua eten heb ik de genen van zowel mijn vader als mijn moeder meegekregen. Mijn vader lustte niet veel (behalve als hij bij ons at, dan at hij alles haha), mijn moeder was echt een lekkerbek en je kon haar alles voorschotelen. Ook het koken kreeg ik met de paplepel ingegoten, samen met mijn moeder stond ik al op jonge leeftijd in de keuken, helpen met snijden van de groente, roeren in de pannen ik vond het allemaal even leuk.

Dit recept van wrap met zoetzuur vlees heb ik ook van mijn moeder. Tijdens het opruimen van haar huis nadat zij was overleden vond mijn man een schriftje waar zij diverse recepten had ingeschreven. Eigenlijk wilde ik dit voor mijzelf houden, maar net als met het recept van de erwtensoep vind ik dat eigenlijk heel erg zonde. Dus heb ik gesloten om mijn moeders recepten online te gaan delen met jullie. Veel recepten zijn nog echt zoals mijn moeder ze maakte, aan een aantal recepten heb ik een eigen invulling gegeten.

Kruiden voor de Indische en Chineese keuken

Zoals ik in bijna al mijn recepten aangeef koop ik mijn kruiden en specerijen altijd van Van Beekum Specerijen. Wat ik vooral handig vind is aan het online bestellen bij Van Beekum is:

  • Je hoeft de deur niet uit
  • Snel in huis
  • Heel veel keuze
  • Veel betere kwaliteit dan de kruiden uit de supermarkt
  • Grote en kleine verpakkingen

Ook voor dit recept heb ik de kruiden gekocht bij Van Beekum.

Het recept

Wat is dat het recept van deze heerlijke wrap met zoetzuur vlees?

Wrap met zoetzuur vlees

Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: indonesisch
Trefwoord: Indisch, Vlees, wrap
Opbrengst: 3 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 blikje mais 150 gram
  • 3 grote vleestomaten
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel wokolie
  • 300 gram biefstukreepjes
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel gember siroop
  • 1 pak tortilla wraps
  • gebakken uitjes

Instructies

  • We beginnen met het maken van de zoetzure saus
  • Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje
  • Fruit de gemer en de knofloook op een laag vuurtje rustig aan (laat het niet bruin worden)
  • Doe alle overige ingrediënten (behalve de maizena) erbij en roer rustig door
  • Maak een maizenapapje door een scheutje water aan de maizena toe te voegen en dit goed door te roeren
  • Giet het papje bij je saus en roer door tot het dikker begint te worden. Klaar is je zoetzure saus, zet deze even aan de kant.
  • Maak het blikje mais open en kiep deze in een vergiet, laat de mais goed uitlekken
  • Snijd de tomaten, komkommer in kleine stukjes
  • Verhit een wok en doe de wololie erin, laat de olie goed heet worden
  • Doe het vlees voorzichtig in de wok en bak dit 1 minuut op hoog vuur
  • Doe de maïskorrels erbij en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur
  • Voeg je zoetzure saus toe en bak nog 1 minuut
  • Verwarm ondertussen de tortilla wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Leg op elke wrap wat vlees, wat blokjes komkommer en wat tomaat, strooi er ook wat gebakken uitjes over en rol de wrap op.

Wil je liever geen ketchup uit de winkel eten, dan vind je hier een heerlijk recept om zelf ketchup te maken.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 comments